ROBERT CAZANCIUC: Este nevoie de mai mult dialog intre JUDECATORI

MINISTRUL JUSTITIEI, ROBERT CAZANCIUC, INTALNIRE DE LUCRU, PRESEDINTE, CEDO, DEAN SPIELMANN, RESTITUIRE PROPRIETARI, CONDITII DETENTIE, PENITENCIARE

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, a declarat joi, la Oradea, ca este nevoie de mai mult dialog intre judecatori, de mai putine orgolii profesionale, care duc la o practica neunitara si scaderea increderii in actul de justitie.

“Cu siguranta este nevoie de mai mult dialog intre judecatori, cu siguranta este nevoie de mai putine orgolii profesionale, pentru ca nu ajuta la cresterea increderii in actul de justitie. Noi discutam de practica neunitara. Avem institutii in noile coduri care permit unificarea practicii judiciare, dar avem si exemple in Europa, cum se intampla in Olanda, unde intreaba judecatorii: Dar, bine, aveti institutii, dar dialog nu puteti sa aveti? Adica de ce e nevoie sa ajungi la practica neunitara, nu puteti discuta sa conveniti sa spunem anumite lucruri pe care sa le respecte toata lumea? Cu siguranta este nevoie de mai mult dialog intre judecatori, e nevoie de mai putine orgolii profesionale, pentru ca ele ar trebui sa se vada mai degraba in articole in reviste de drept, decat in solutiile instantelor de judecata, care duc la practica neunitara si la neincredere”, a afirmat ROBERT CAZANCIUC.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC a dezvaluit suma uriasa necesara pentru constructia unor PENITENCIARE noi 

El a precizat ca, in ceea ce priveste practica neunitara, este nevoie de o analiza a legislatiei, fiind purtate deja discutii cu colegii procurori ca din experienta avuta in dosarele penale sa se evidentieze ce nu merge bine si unde sunt factori de vulnerabilizare.

“Trebuie sa vedem unde avem legislatie care favorizeaza interpretari diferite care pot sa duca la acte de coruptie, pentru ca de foarte multe ori se porneste de la confuzii care pot sa duca fie la neglijenta, fie la rea-credinta. Noi facem aceasta analiza impreuna cu Ministerul Public sa vedem ce trebuie schimbat in legislatie in asa fel incat sa evitam anumite vulnerabilitati”, a spus ROBERT CAZANCIUC.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC a anuntat cand va fi numit un nou sef la DIICOT 

Ministrul Justitiei a participat joi la prezentarea raportului de activitate pe anul 2014 al Curtii de Apel Oradea.

Sursa foto: realitatea.net