Robert Cazanciuc: Fosta lege a insolventei facilita o cvasi-fraudare a bugetului

CAZANCIUC: PRESEDINTELE a fost INFORMAT despre PROPUNEREA ca HORODNICEANU sa PREIA sefia DIICOT

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a declarat, luni, ca vechea lege a insolventei facilita o cvasi-fraudare a bugetului de stat, deoarece ajuta firmele sa isi prelungeasca momentul intrarii in faliment si sa isi stearga datoriile, informeaza Bursa, citata de Ziare.com.

“Ultimii ani ne-au aratat ca vechea lege a insolventei favorizeaza debitorul in devafoarea creditorilor. Au fost foarte putine reorganizari de succes, iar multe societati aflate in insolventa s-au folosit de lege pentru a prelungi momentul intrarii in faliment si pentru a-si sterge datoriile”, a declarat Cazanciuc, dupa cum arata sursa amintita.

Ministrul Justitiei a adaugat ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind adoptarea Codului Insolventei contine prevederi foarte importante referitore la stoparea cumularii de datorii in perioada derularii procedurii de insolventa.

“Prin Ordonanta de Urgenta adoptata recent de Guvern, debitorii si creditorii sunt pe alte pozitii de forta. Astfel, planul de reorganizare, care reprezinta un instrument de stergere a creantelor, trebuie votata de 50% din masa credala, durata de reorganizare este de un an, iar creantele curente ale unei companii aflate in insolventa nu mai pot creste la nesfarsit.

Noua lege a insolventei permite creditorilor sa treaca la executari silite daca societatea aflata in insolventa are depasit termenul de plata cu peste 90 zile”, a concluzionat Robert Cazanciuc.

Sursa foto: realitatea.net