ROBERT CAZANCIUC: Ma voi CONSULTA cu presedintele KLAUS IOHANNIS inainte de a trimite propunerea pentru NOUL SEF al DIICOT

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, a declarat vineri ca se va CONSULTA cu presedintele KLAUS IOHANNIS inainte de a trimite propunerea pentru NOUL SEF al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Intrebat daca se va consulta cu presedintele inainte de a trimite propunerea pentru noul sef al DIICOT, ministrul Justitiei a raspuns : “Cu siguranta”.

Precizarea a fost facuta dupa participarea la prezentarea raportului de activitate al DIICOT pe anul 2014.

Citeste si: BILANTUL DIICOT: ROBERT CAZANCIUC face un apel catre procurori

Chestionat daca vizavi de urmatorul sef al DIICOT va cere o informare de la SRI, pentru a nu exista situatii precum cea in care a fost ALINA BICA, Cazanciuc a precizat: “Cu siguranta voi face toate demersurile legale in asa fel incat la conducerea DIICOT-ului sa fie cel mai bun procuror”.

Ministrul a subliniat ca, in general, procurorii DIICOT isi doresc in frunte un procuror pe care sa-l respecte profesional, care sa le dea incredere si care poata sa adune in jurul lui o echipa de elita, asa cum e aceasta structura.

“Am incurajat pe procurorii DIICOT astazi sa se inscrie intr-un numar cat mai mare in aceasta procedura. E foarte important ca toata lumea sa aiba incredere ca este o procedura transparenta si bazata pe merit. In primul rand, procurorii DIICOT trebuie sa aiba aceasta credinta, pentru ca ei vor lucra cu noul sef. Ei trebuie sa aiba incredere ca acesta va avea capacitatea de a performa, impreuna cu ei, la conducerea DIICOT”, a mai spus ROBERT CAZANCIUC.

Citeste si: Nume vehiculate pentru functia de procuror sef DIICOT, in locul Alinei Bica: Daniel Ticau, Ionut Butnaru si Mircea Ioan Andres

Ministerul Justitiei a anuntat, luni, demararea procesului de selectie pentru ocuparea functiei de procurer-sef al DIICOT.

Procurorii care indeplinesc conditiile legale trebuie sa depuna documentele in sustinerea candidaturii pana la 16 martie, urmand a fi invitati, incepand cu data de 17 martie, la un dialog cu ministrul justitiei.

Postul de procuror sef al DIICOT a devenit vacant dupa demisia ALINEI BICA ca urmare a arestarii sale preventive pentru fapte de coruptie, ulterior ea fiind trimisa in judecata.

Sursa foto: epochtimes-romania.com