Robert Cazanciuc, posibil martor in dosarul lui Adrian Duicu

CAZANCIUC: PRESEDINTELE a fost INFORMAT despre PROPUNEREA ca HORODNICEANU sa PREIA sefia DIICOT

Robert Cazanciuc , ministrul Justitiei, este posibil martor in dosarul lui Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, acuzat de corupti.

Baronul de Mehedinti dorea sa numeasca oameni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), arata B1 Tv.

In acest sens, ministrul Justitiei ar fi propus pentru o functie de conducere in DNA un om la “sugestia” unui baron local PSD.

Insa, se pare ca ministrul Cazanciuc a aflat ca familia Ponea va ajunge la inchisoare si a renuntat la propunere.

“Doamna Ponea a fost unul dintre zecile de magistrati care au fost la Ministerul justitiei in perioada in care incercam sa gasim procurori adecvati pentru diversele functii de conducere libere, vacante, la nivelul conducerii Ministerului Public, doamna Ponea având doua mandate de procuror general al Parchetului Curtii de Apel Craiova in perioada 2006-2012. Deci un om cu foarte mare experienta care, teoretic, poate sa aspire la o functie de conducere la nivelul Ministerului Public”, a declarat ministrul Justitiei.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati pentru coruptie.

Citeste si: Adrian Duicu, Stefan Ponea si Constantin Popescu, retinuti pentru 30 de zile