ROBERT CAZANCIUC: Urmatoarea vizita de evaluare pe MCV va avea loc in DECEMBRIE

CAZANCIUC: PRESEDINTELE a fost INFORMAT despre PROPUNEREA ca HORODNICEANU sa PREIA sefia DIICOT

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a declarat vineri ca urmatoarea vizita de evaluare pe MCV va avea loc in decembrie, inainte de raportul care trebuie sa apara in ianuarie-februarie anul viitor.

El a afirmat, la RRA, ca in ceea ce priveste urmatorul raport MCV a avut loc recent o vizita de evaluare si ca temele de interes au fost cele privind implementarea Codurilor.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC: Am semnat AVIZELE de la presedinte pentru cinci FOSTI MINISTRI in DOSARUL MICROSOFT 

“Lucrul acesta se face fara niciun fel de sincope si ma bucura acest fapt. A fost constatat in mod direct de expertii MCV atat in Bucuresti, cat si in tara ca previziunile putin pesimiste ale unora nu s-au adeverit sub nicio forma. Urmatoarea vizita de evaluare va fi in decembrie, inainte de raportul care trebuie sa apara undeva in ianuarie-februarie. Sunt convins ca progresele constatate in ultimul raport, in cursul acestui an, vor fi consemnate in viitorul raport. Ceea ce imi doresc este ca in noua formula a Comisiei sa cultivam acest parteneriat intr-un format, daca se poate, valabil la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii si sa incercam, impreuna cu Comisia, sa convingem unele state membre ca nu exista nicio conexiune intre MCV, spre exemplu, si aderarea Romaniei la Spatiul Schengen”, a mai spus el.

Robert Cazanciuc a precizat ca, de la preluarea mandatului si pana in prezent, a vizitat aproape o suta de instante din toata tara.

CITESTE SI: EXPERTII Comisiei Europene au inceput la Bucuresti MISIUNEA de EVALUARE a MCV 

“Problemele sunt in general cam aceleasi: infrastructura de multe ori depasita, si aici discutam de cladiri, infrastructura IT, de comunicatii, din pacate, depasita fizic sau moral de multe ori. Tocmai de aceea, noi am pregatit in momentul de fata un program destul de ambitios de investitii in 27 de sedii de instanta. Sper sa lansam acest program in cursul lunii noiembrie. (…) Sunt probleme de personal la unele instante. Pe noile Coduri, sunt sarcini mai multe care cad in sarcina instantelor si de multe ori personalul auxiliar este insuficient. Avem un memorandum aprobat inca din 2012, de aprobare, de suplimentare a schemelor de personal la instante, mai ales in zona de personal auxiliar, si ne vom tine de acest angajament si sper ca, pana la sfarsitul anului, sa putem reaseza schemele cu suplimentari, mai ales in zona grefierilor”, a sustinut ministrul Justitiei.

Sursa foto: adevarul.ro