Robert Shiller, laureatul Nobel pentru Economie, vorbește despre Bitcoin

Robert Shiller, căștigătorului premiului Nobel pentru Economie, crede că, în timp ce Bitcoin (BTC) ar putea fi un balon de săpun, asta nu înseamnă că se va sparge și va dispărea pentru totdeauna. El a afirmat acest lucru în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la CNBC Trading Nation.

Robert Shiller, care este în prezent profesor de economie la Universitatea Yale, a făcut referire la BTC ca la “un alt exemplu de comportament uman. Este plin de farmec “:

“Mă interesează ca un balon de săpun, dar asta nu înseamnă că va dispărea, că se va sparge, și poate rămâne în preajma noastră o perioada nelimitată de timp”.

Shiller scoate în evidență faptul că știe că “oamenii inteligenți” au investit în crypto monede, inclusiv mulți dintre studenții săi. Însă el a adaugat că atracția pentru cripto monede este “o poveste care depășește cu mult meritul ideii. Este mai mult psihologic decât ceva care ar putea fi explicat de departamentul de informatică “.

Citește și: GEORGE SOROS S-A SUCIT ȘI VREA SĂ INVESTEASCĂ ÎN TRANZACȚIILE CU MONEDE CRYPTO

Potrivit lui Shiller, există o “parte” a crypto monedelor “fadă” sau sub forma unor “baloane de săpun” care sunt manevrate politic, deoarece oamenii care nu au încredere în guvernele lor pot fi tentați să investească.

În luna septembrie a anului trecut, Shiller a mers la emisiunea “Bani rapizi” de la CNBC, împreună cu Brian Kelly, pentru a vorbi în același sens despre crypto monede, spunând că “este calitatea povestirii care atrage tot interesul”.

Vineri, 13 aprilie, Brian Kelly a declarat într-un interviu că susține predicția investitorului Tim Draper potrivit căreia prețul lui Bitcoin ar putea atinge 250.000 de dolari până în 2022.