ROBERT TURCESCU, PRIMA DECLARATIE dupa ce a aflat ca nu va fi pus sub acuzare

ROBERT TURCESCU a facut joi PRIMELE DECLARATII, dupa ce procurorul general al Romaniei, TIBERIU NITU, a spus ca jurnalistul nu va fi urmarit penal, lasand sa se inteleaga ca nu a fost ofiter acoperit.

“Este o decizie pe care nu o comentez. Este decizia procurorului general. Cred ca singurul lucru pe care o pot comenta este ca iau act de aceasta decizie a procurorului general. Mai mult de atat nu am a face niciun fel de comentariu. Nu vorbesc nici de dezamagire, nici de amagire, nici de exaltare, de niciun fel. Este o decizie pe care a luat-o procurorul general. Asa cum fiecare are responsabilitati in meseria lui, cred ca la fel si procurorul general si cel care a analizat o astfel de situatie stiu despre ce este vorba, se uita, au stiut sa cantareasca lucrurile ca sa ajunga la o astfel de concluzie. Asa ca spun inca odata: decizia procurorului general, ca si deciziile altor actori din justitie nu cred ca trebuie comentate. Eu, pur si simplu, asa inteleg, sa iau act de o astfel de decizie. Ce am avut de spus, am spus opiniei publice. Nu am fugit nicaieri, am fost aici, nu am comentat si nu voi comenta niciodata deciziile justitiei, in general. As vrea sa ma abtin de la acest lucru, indiferent de statutul pe care il voi mai avea in continuare, de persoana publica sau de persoana obisnuita. As vrea sa am taria sa nu mai comentez niciodata deciziile justitiei, pentru ca ele sunt decizii ale justitiei si punct si nici sa mai fac spectacole de justitie televizata. In ceea ce priveste deciziile procuraturii, cred ca este bine ca toti sa ne obisnuim ca este vorba despre oameni pe care i-am indrituit si noi, si societatea romaneasca sa judece astfel de spete. Este responsabilitatea lor, deciziile pe care le iau si le asuma in numele unor functii pe care le au. Cred ca este atitudinea fireasca pe care trebuie sa o avem, in functie de statutul pe care il avem in societate, noi, simpli cetateni, ei, judecatori care ne analizeaza faptele noastre aici pe pamant, pentru ca de celelalte se ocupa bunul Dumnezeu”, a declarat ROBERT TURCEASCU, citat de romaniatv.net.

Citeste si: Robert Turcescu NU va fi pus sub ACUZARE in scandalul “ofiterului acoperit”

Jurnalistul a mai precizat ca traieste clipe minunate in plan personal si ca din punct de vedere profesional nu a luat inca o decizie privind viitorul sau.

“Deocamdata am lucruri de rezolvat, extrem de importante si foarte frumoase in viata mea personala. Dupa ce aceste lucruri din viata mea personala se vor fi asezat pe un fagas, promit ca ma voi gandi la acest parcurs profesional pe viitor. Deocamdata am luat o pauza de respiratie in ceea ce priveste viata mea profesionala si nu numai atat, o pauza care mi-a adus bucurii foarte mari in legatura cu starea mea sufleteasca. Am reinceput sa deschis usor-usor televizorul, ma uit la niste lucruri, dar marturisesc ca l-am si inchis la fel de repede, pentru ca e un zgomot mare in lumea de afara. Prefer sa mai raman cu lumea mea interioara si cu lumea familiei mele. Am 40 de ani, aproape, si cred ca suficient de multa forta si putere cat sa am la un moment dat si un parcurs profesional care sa ma satisfaca si sa ma implineasca. Faptul ca el se va raporta in continuare la ceea ce inseamna o posibila activitate in presa, e o varianta, faptul ca, sunt convins ca atunci cand Dumnezeu inchide o usa deschide o alta, sunt convins ca exista variante pentru fiecare in lume ca sa isi faca meseria in mod onest, fara sa exagereze sau fara sa incerce sa denatureze sensul firesc al lucrurilor intr-o societate. Eu sunt intr-o astfel de situatie, de reflectii personale, de analiza, de gasirea unei cai in viata de care sa fiu multumit si care sa nu ma mai aduca in starea de prapastie sufleteasca pe care am avut-o la un moment dat. Sper, cu voia lui Dumnezeu, sa imi gasesc un loc sub soare. In rest, va doresc tuturor sa traiti clipe minunate si sa va fie bine”, a conchis acesta.

Citeste si: Ilie Nastase: Turcescu e cel mai mare impostor. A pacalit publicul care ii era fidel si a cam pacalit si ziaristii

Procurorul general al Romaniei, TIBERIU NITU, sustine ca PICCJ nu s-a sesizat din oficiu in cazul afirmatiilor lui ROBERT TURCESCU deoarece s-a apreciat ca ele nu sunt de natura sa constituie infractiuni. “In ceea ce priveste decizia privind afirmatiile jurnalistului, aceea am luat-o. Nu ne-am sesizat din oficiu, intrucat am apreciat ca acele imprejurari nu sunt de natura sa constituie infractiuni”, a afirmat Nitu.

Referitor la sesizarea parlamentarilor Ilie Nastase si Madalin Voicu privindu-l pe ROBERT TURCESCU, seful ministerului Public a sustinut ca in cazul acesta nu are ce decizie sa ia. “O decizie fata de sesizarea dumnealor nu e de luat pentru ca dumnealor nu mi-au cerut nimic. M-au sesizat si m-au rugat sa am grija sa veghez ca siguranta nationala sa fie aparata si sa analizez situatia creata in urma declaratiilor jurnalistului. Deci, nu au facut plangere impotriva cuiva, nu au sesizat cu privire la savarsirea unor infractiuni. Pur si simplu, in calitate de parlamentari, probabil cu spirit civic, mi-au solicitat sa verific si sa apar securitatea nationala. (…) Nu am ce decizie sa iau”, a explicat Nitu.