Roberta Anastase a vorbit in plenul Camerei Deputatilor de trei ori in actualul mandat

roberta-anastase-parlament

Democrat-liberala Roberta Anastase, fost presedinte al Camerei Deputatilor, a vorbit doar de trei ori in actualul mandat de deputat: o data cand a depus juramantul, o data la sfarsitul lunii ianuarie la dezbaterea ordonantei privind sistemul de pensii si o data in martie, la motiunea simpla a PDL intitulata “Guvernul Ponta-fabrica de someri”.

Lista rusinii celor mai inactivi parlamentari este completata pe locurile de top cu Nini Sapunaru, care a vorbit in doua sedinte, Oana Niculescu Mizil, Ludovic Orban si Theodor Paleologu, toti trei luand cuvantul in plen doar cand au depus juramantul, transmite Mediafax.

Astfel, Oana Niculescu Mizil (PSD), Ludovic Orban (PNL), Theodor Paleologu (PDL), Madalin Voicu (PSD), Eugen Chebac (PPDD), Nicu Marcu (PNL) sunt deputatii care au au avut ceva de spus in sala de plendoar cand au depus juramantul fata de tara si de cei care i-au ales.

Totodata, Nini Sapunaru (PNL), Mihai Razvan Sturzu (PSD) si Dan Cristian Popescu (PDL) au luat cuvantul la doua sedinte.

In schimb, Tudor Ciuhodaru (PPDD) a vorbit la 18 sedinte ale Camerei Deputatilor. Ciuhodaru a inregistrat, insa, un record la numarul de declaratii politice depuse in scris la acest for legislativ -138, avand titluri precum “Ne putem astepta la o crestere a ratei sinuciderilor” la “Fericire in rate”, “Cum devii consilier al Primului Ministru” sau “Tratamentul cariilor a devenit un lux”.

La randul sau, Elena Udrea a a vorbit in plen in sase sedinte, in timp ce democrat-liberalul Gheorghe Tinel a venit la tribuna Camerei pentru a-si spune opiniile la 30 de sedinte de plen, Marton Arpad (UDMR) la 29 de sedinte, Viorel Hrebenciuc la 17, Marian Neacsu (PSD) la 35, iar actualul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, la 39 de sedinte, mai transmite Mediafax.

Foto: RTV