Rodica Popescu Bitanescu, marturii socante. Cum actionau tortionarii comunisti!

Rodica Popescu Bitanescu a trait momente de groaza in perioada regimului comunist. Tatal sau, considerat de regimul respectiv, un dusman al sistemului, a facut ani grei de inchisoare.

Cazul tortionarului Visinescu nu e unul izolat, asa cum cu totii banuiam. Rodica Popescu Bitanescu a explicat cum actionau calaii comunisti in perioada de „glorie: “S-a luat tot si din toata bogatia, masinile pe care le aveam, am fugit intr-o caruta, cu un caine dupa noi, cu cateva lucruri in spate…fara case, mancare, bani, fara serviciu. Am trait aceasta perioada intr-un sistem tortionar… nu numai ca tata a facut puscarie, dar foamea, frigul si frica… mie mi-e frica si astazi”, a declarat, cu emotie in glas, Rodica Popescu Bitanescu la Rtv.

Ca si Visinescu, tortionarii erau innebuniti dupa violenta. “Prima lui intalnire…”Nichifore Popescu, mare taranist ce esti, ia deschide usa aia”…tata s-a dus, clanta era incinsa in asa hal, incat lui tata i-a ramas carnea pe clanta…aia lesinasera de ras, ce fel de oameni sunt acestia?”, rememoreaza actrita.

Din pacate, anii de chin si groaza au lasat urme adanci in mintea Rodicai Bitanescu. „Eram disperata ca o sa moara tata, mama nu avea serviciu si faceam foamea. Noi am mancat papara… paine uscata in apa calda… ani de zile am mancat papara, o iarna intreaga am mancat prune uscate, am gssit in garajul cuiva din curte doua navete de prune uscate…mama, ce fericire, toata iarna aia ne-a facut mancare de prune uscate”, a spus actrita in cadrul emisiunii respective.

Sursa foto: a1.ro