Rogers Cup, Toronto. Simona Halep s-a calificat, greu, în optimile de finală

Campioană en-titre la Rogers Cup, Simona Halep a debutat, miercuri seară, la ediția din acest an (găzduită de Toronto) împotriva jucătoarei Jennifer Brady (SUA, 76 WTA). Campioana de la Wimbledon s-a impus greu, în trei seturi, cu scorul de 2-1 (4-6, 7-5, 7-6(5)).
 
Update: “Am simtit ca nu am mai jucat doua saptamani. Este foarte dificil sa revin, sa joc un meci oficial. Aveam nevoie de o pauza dupa Wimbledon pentru ca au fost multe emotii acolo. Sper ca acum sa revin la cel mai bun nivel al meu. Fanii romani ma ajuta foarte mult, ma sprijina tot timpul. Le multumesc si lor!”, a spus Simona Halep la interviul de dupa meci.
 
In optimile de finala, Simona se va duela cu invingatoarea dintre Svetlana Kuznetova si Donna Vekic.
 
Știre inițială
 
A fost un meci cu accente dramatice în fața lui Jennifer Brady. Simona Halep a cedat primul set (6-4), și l-a adjudecat pe al doilea (7-5), iar în decisiv s-a jucat cu inima fanilor ei: de la 4-0 a cedat 5 game-uri la rând și a avut nevoie de un tiebreak foarte echilibrat pentru a obține calificarea în optimile Rogers Cup (după un meci de două ore și 26 de minute).
 
Simona Halep a fost încurajată din tribune de câteva sute de români. 
 
Rogers Cup are loc un an la Montreal și unul la Toronto, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $2,830,000 și se dispută în perioada 5-11 august. Pe tabloul principal sunt 64 de jucătoare, iar suprafața de joc este hard. Primele patru favorite sunt Ashleigh Barty (eliminată în turul al doilea), Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Simona Halep. Jucătoarea noastră este de altfel campioana en-titre (a câștigat titlul în 2018).
 
Sursa foto: sport