Rogers Cup, Toronto. Simona Halep s-a calificat, rapid, în sferturile de finală

Simona Halep, locul 4 WTA şi favorită 4, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Rogers Cup, la care este deţinătoarea trofeului, trecând în turul trei de Svetlana Kuzneţova, numărul 198 mondial şi beneficiară a unui wild card.

Simona Halep s-a impus rapid, într-o oră şi şapte minute, scor 6-2, 6-1. Românca a reuşit două break-uri în primul set şi încă două în setul secund.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe Marie Bouzkova (Cehia, locul 91 WTA, venită din calificări)  care a trecut de Jelena Ostapenko (Letonia, 82 WTA) cu 2-0 la seturi. Premiul pentru participarea în sferturile de finală este de 60.455 de dolari şi 190 de puncte.

Rogers Cup are loc un an la Montreal și unul la Toronto, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $2,830,000 și se dispută în perioada 5-11 august. Pe tabloul principal sunt 64 de jucătoare, iar suprafața de joc este hard. Primele patru favorite sunt Ashleigh Barty (eliminată în turul al doilea), Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Simona Halep. Jucătoarea noastră este de altfel campioana en-titre (a câștigat titlul în 2018).

Sursa foto: sport