ROGOZIN avertizeaza autoritatile din REP. MOLDOVA: Mai mult respect pentru RUSIA!

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a postat un nou mesaj scandalos pe contul sau de Facebook. Rogozin a transmis un avertisment catre autoritatile din Republica Moldova, in speta pentru premierul Iurie Leanca, prin care cere mai mult respect pentru Rusia si pentru oficialii sai, din “motive pragmatice”.

“Vreau sa-i aduc la cunostinta domnului Leanca: eu nu sunt nici fan al neutralitatii Republicii Moldova, nici al Moldovei, in general. Eu am patria mea si o iubesc. Respect poporul moldovenesc, insa pentru autoritatile de la Chisinau am intrebari. In ceea ce-l priveste pe domnul Leanca, dumnealui, ca politician tanar si incepator, ar trebui sa aiba mai mult respect pentru Rusia si pentru reprezentantii oficiali ai Federatiei Ruse. Cel putin, din motive pragmatice”, a scris Rogozin pe contul sau de Facebook, scrie noi.md.

Citeste si: DMITRI ROGOZIN vrea sa marcheze eliberarea REPUBLICII MOLDOVA de sub ocupatia fascista la TIRASPOL

Reamintim ca premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, a criticat declaratiile facute lui Rogozin de pe retelele de socializare, apreciind ca unele sunt “ofensatoare si neconstructive”.

“Trebuie doar sa o demonstram, si aici Rusia ar putea si ar trebui sa ne ajute, ca neutralitatea nu este o garantie, dar este o necesitate care ar putea aduce stabilitate, predictibilitate si securitate tarii noastre. (…) Daca Rogozin este un mare fan al neutralitatii Republicii Moldova, ar trebui sa ne ajute sa scapam de Armata a XIV-a din Transnistria”, afirmase premierul de la Chisinau.

Citeste si: DMITRI ROGOZIN: E timpul sa adunam bucatile URSS