ROLAND GARROS 2014: SIMONA HALEP, in SFERTURILE DE FINALA!

SIMONA HALEP s-a calificat in premiera in SFERTURILE DE FINALA ale turneului de GRAND SLAM de la ROLAND GARROS. A patra favorita a turneului parizian a trecut in doua seturi, 6-4, 6-3, de americanca Sloane Stephens.

Principala favorita la ROLAND GARROS, dupa ce primele trei, Serena Williams, Na Li si Agneska Radwanska au fost eliminate, SIMONA a inceput in forta cu jucatoarea din SUA, cap de serie numarul 15. Dupa un 2-0 rapid, romanca a pierdut 3 game-uri la rand si setul se echilibrase vizibil.

Citeste si: SIMONA HALEP, mesaj pentru Tiriac si Nastase

Au urmat jocuri lungi, cu schimburi spectaculoase si cu un psihic mai bun pentru SIMONA HALEP. La 4-4, constanteanca a facut break, apoi a servit excelent castigand in-extremis  prima mansa.

In setul secund, SIMO a inceput perfect si avea 2-0 dupa doar 4 minute. Stephens a facut rebreak , apoi a egalat la 2 si meciul parea reechilibrat. Nu a fost cazul: HALEP a castigat raliurile lungi, ajungand in jumatate de ora la un 5-2 lejer.

Citeste si: ROLAND GARROS 2014: FEDERER, eliminat de Gulbis

Americanca a servit bine, si-a castigat serviciul, insa nu a fost de ajuns. SIMONA  a inchis partida la 3 si merge in sferturi de finala! Urmatoarea adversara se va alege dintre Svetlana Kuznetsova(27) din Rusia si Lucie Safarova(23) din Cehia.
 
La finalul partidei castigate in fata lui Stephens, SIMONA HALEP a declarat: Ma bucur devictorie. Este o revansa pentru mine. Game-ul de la 4-4 din primul set a fost decisiv, am dat totul atunci si pana la urma am castigat. …Puteam juca mai bine la serviciu, insa e foarte bine ca am castigat”.

Sursa foto: rolandgarros.com