ROLAND GARROS 2016: GARBINE MUGURUZA, noua regina dupa victoria in fata SERENEI WILLIAMS

GARBINE MUGURUZA a castigat cel de-al doilea trofeu de Mare Slem al anului 2016, ROLAND GARROS, dupa o finala exceptionala in fata liderului mondial SERENA WILLIAMS, scor 7-5, 6-4.

Este primul trofeu de Mare Slem pentru GARBINE MUGURUZA, sportiva in varsta de 22 de ani, aflata chiar la prima finala de Mare Slem din cariera.

“Sunt foarte fericita, sa castigi un Grand Slam impotriva uneia dintre cele mai bune jucatoare, e incredibil. Cred ca Serena este o jucatoare foarte puternica, am incercat sa lupt cat am putut de mult. Este turneul de vis in Spania, mai ales dupa ce Rafa (n.r. Nadal) a scris istorie aici (n.r. are 9 titluri la Paris)”, a declarat la sfarsitul finalei de pe arena “Philippe Chatrier” din Paris, noua „regina” GARBINE MUGURUZA.

SERENA WILLIAMS pierde a doua finala de Grand Slam din 2016, dupa cea de la Australian Open, in fata lui Angelique Kerber. Este pentru prima data din 1998 incoace cand o sportiva din Spania cucereste ROLAND GARROS, la vremea respectiva regina zgurii fiind Arantxa Sanchez-Vicario.

De cealalta parte, SERENA WILLIAMS  nu a reusit sa treaca nici de aceasta data peste “blestemul” egalarii recordului detinut de Steffi Graf – 22 de titluri de Mare Slem.

Sursa foto: marca