Roland Garros: Simona Halep s-a calificat în semifinale după o partidă maraton cu Angelique Kerber

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în semifinalele celui de-al doilea turneu de Grand Slam din acest an. Numărul 1 WTA s-a impus în fața nemțoaicei Angelique Kerber la căpătul unei partide maraton care a durat două ore și 16 minute.

Update: “Întordeauna e dificil să joc împotriva ei, Kerber dă foarte multe mingi înapoi. Dau totul de fiecare dată când joc împotriva lui Kerber. Am fost prea agresivă la început, ea returna bine, într-un mod care mă incomoda pe mine. Mă simt bine, știu că nu voi mai avea zile de pauză, dar sunt obișnuită, voi încerca să mă recuperez pentru semifinala de mâine cu Muguruza”, a declarat Simona Halep, la interviul de la finalul partidei.

Știre inițială

Halep a câștigat partida de pe arena  Suzanne-Lenglen cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 6-2. Aceasta a fost a zecea confruntare directă cu Angelique Kerber (Germania, 12 WTA), scorul direct indicând un 6-4 în favoarea campioanei noastre.

Angelique Kerber a început meciul extraordinar și a condus cu 4-0, dar Simona a revenit și a făcut 5-5. Kerber a mai reușit un break, 5-6, dar Simona a egalat rapid, iar primul set s-a decis în tie-break. Kerber a dominat autoritar și a cedat doar două puncte.

Simona Halep și-a ridicat nivelul jocului în setul doi. Românca a făcut break în primul game și s-a menținut în avantaj. La 5-3, Halep a mai făcut un break și a câștigat setul cu 6-3. În acest set, Simona a fost mai sigură, a servit mai bine și nu mai greșit. În plus, a fost mai agresivă și a dominat schimburile.

Setul decisiv a fost controlat autoritar de Simona. Liderul WTA a servit mult mai sigur în debut, după primele 3 game-uri de serviciu având un procentaj de 78 la sută al punctelor jucate cu primul. Angelique Kerber a făcut tot posibilul să rupă ritmul Simonei. A cerut intervenția medicului, la scorul de 2-1, imediat după break-ul româncei. Halep nu s-a lăsat impresionată. A continuat să lovească precis, să trimită forehand-uri puternice și să controleze schimburile.

În semifinalele de la Roland Garros, Simona Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza care a trecut lejer de Maria Sharapova. Astfel se anunță un meci extrem de dificil pentru jucătoarea originară din Constanța. Miza partidei dintre Halep și Muguruza este dublă: calificarea în finala de la Roland Garros și locul 1 WTA. 

Sursa foto: bbc