ROLAND GARROS: SIMONA HALEP si-a aflat ADVERSARA din primul tur al competitiei

Jucatoarea romana de tenis SIMONA HALEP, a treia favorita, va juca in runda inaugurala a turneului de la ROLAND GARROS, al doilea de Mare Slem al anului, cu rusoaica Evghenia Rodina (91 WTA), potrivit tragerii la sorti efectuate vineri, la Paris.

SIMONA HALEP (23 ani, 3 WTA), care a pierdut finala cu rusoaica Maria Sarapova, la editia de anul trecut, nu a mai jucat pana acum cu rusoaica de 26 de ani.

IRINA BEGU (24 ani), cap de serie nr. 30, o va infrunta in primul tur pe americanca Bethanie Mattek-Sands (30 ani, 164 WTA), pe care a invins-o in ambele partide de pana acum: in 2012 la Linz, cu 6-4, 1-6, 6-2, in sferturile de finala, si anul acesta la Rio de Janeiro, in optimi, cu 6-2, 6-4.

Citeste si: SIMONA HALEP a coborat pe locul al 3-lea al CLASAMENTULUI WTA

Alexandra Dulgheru (50 WTA) va avea un adversar accesibil, americanca Nicole Gibbs (22 ani), care ocupa locul 97 in ierarhia mondiala, in schimb Monica Niculescu (69 WTA) va avea o misiunea foarte grea, cu Carla Suarez Navarro (Spania), numarul 8 mondial, in fata careia a pierdut toate cele trei meciuri de pana acum: 6-3, 7-6 (3) pentru iberica in primul tur la Paris in 2013, 4-6, 6-0, 4-1 abandon Monica, anul trecut, in sferturi la Florianopolis, si anul acesta la Antwerp, cand Navarro s-a impus cu 4-6, 6-0, 6-2 in optimi.

Andreea Mitu (99 WTA) are si ea o adversara accesibila, frantuzoaica Alize Lim (24 ani), aflata pe 285 in lume, potrivit Agerpres.

Citeste si: SIMONA HALEP a fost ELIMINATA in SEMIFINALELE turneului de la ROMA. REACTIA JUCATOAREI. UPDATE

Romania are sansa de a avea si a sasea reprezentanta pe tabloul principal de simplu la ROLAND GARROS, daca Sorana Cirstea va castiga meciul decisiv de vineri, cu Veronica Cepede Royg (Paraguay).

Detinatoarea titlului, Sarapova, numarul doi mondial, va juca in primul tur contra estonienei Kaia Kanepi, in timp ce liderul Serena Williams va intalni o adversara din calificari.