Roland Garros. Simona Halep: “Vreau să câştig turneul, acesta este obiectivul meu”

Roland Garros. Simona Halep a vorbit, într-un interviu pentru Eurosport, despre obiectivul său la Roland Garros și despre ce înseamnă să fii lider mondial. “Vreau să câştig turneul, acesta este obiectivul meu”, a precizat Halep.

“Am crescut jucând pe zgură, de când am luat racheta în mână am evoluat pe această suprafaţă. Aici am învăţat ABC-ul tenisului şi cred că toată experienţa acumulată mă ajută să am mereu rezultate pe zgură. Vreau să câştig turneul, acesta este obiectivul meu, mai ales că am câştigat la juniori. Ştiu ce sentimente am avut atunci şi vreau să le repet, în circuitul WTA. Am două finale, sper ca într-o zi să şi câştig”, a spus Simona Halep, într-un interviu pentru Eurosport, potrivit DigiSport.

Experiența de a fi lider mondial

“E foarte complicat să fii numărul unu mondial. Toate jucătoarele văd în disputele cu tine o oportunitate, astfel că trebuie să munceşti mult mai mult pentru a câştiga fiecare meci. A fost foarte greu să ajung aici, dar cu sacrificiu şi răbdare am reuşit să devin prima în lume. A fost cel mai frumos moment din cariera mea şi am simţit că toate sacrificiile şi munca au meritat”, a mai punctat Simona Halep .

Halep a devenit lider mondial la 9 octombrie 2017, după victoria cu Jelena Ostapenko din semifinalele turneului “Premier Mandatory” de la Beijing (scor 6-2, 6-4). Românca a fost detronată de Caroline Wozniacki la 29 ianuarie, după finala de la Australian Open, dar a revenit pe primul loc după patru săptămâni, aflându-se în prezent la a 29-a săptămână în calitate de lider mondial. În acest moment, diferența dintre Halep și Wozniacki este de doar 335 de puncte.

Simona Halep își începe drumul spre a treia finală la Roland Garros împotriva americancei Alison Riske (105 WTA). Halep și Riske s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, victoria revenindu-i de fiecare dată româncei. Prima confruntare a avut loc în 2015, în runda a doua a turneului de la Roma (zgură), Simona impunându-se cu 6-3, 6-0. Ultima dată, cele două jucătoare s-au duelat în 2017, în runda inaugurală de la Beijing (hard): a fost 6-3, 3-6, 6-2 pentru Halep.

Sursa foto: sport