Roman condamnat la 7 ani de inchisoare in SUA

Un roman care era seful unei retele internationale de infractori online cu baza in Las Vegas a fost condamnat la 87 de luni de inchisoare in SUA.

Eduard Petroiu, seful unei retele internationale de crima organizata, a fost condamnat la peste 7 ani de inchisoare intr-un penitenciar federal american pentru participarea la o schema frauduloasa prin care a furat de la americani, intre 2008 si 2011, aproximativ 3 milioane de dolari.
Romanul, in varsta de 31 de ani, coordona grupul din Las Vegas, recrutand asociati care il ajutau sa ademeneasca clienti prin reclame ciudate difuzate pe Internet si ziare.

Citeste si: Hoti de bijuterii romani, arestati in Italia

Clientii nu primeau insa niciodata bunurile comandate, iar sefii retelei pastrau banii, arata Las Vegas Review Journal. Potrivit acuzatorilor, Petroiu si complicii sai vindeau diverse bunuri pe aceste site-uri la preturi mai mici decat “concurenta”, sub pretextul ca vanzatorii erau someri, disponibilizati din armata sau suferisera un deces in familie.

Unele victime au crezut ca vor cumpara bunuri ca vehicule sau barci de tip ponton, care nu existau de fapt, romanul recunoscand ca a pacalit astfel peste 300 de americani.