ROMAN RAPIT IN BURKINA FASO: Ar fi fost RAPIT de un membru AL-QAIDA, apropiat al fostului presedinte BLAISE COMPAORE

ROMAN RAPIT in BURKINA FASO. Un politician local din Burkina Faso afirma ca in spatele rapirii cetateanului roman, de pe teritoriul statului african, s-ar afla o grupare tuarega condusa de un apropiat al fostului presedinte Blaise Compaore si afiliata organizatiei teroriste Al-Qaida in Maghrebul Islamic.

ROMAN RAPIT in BURKINA FASO. Cred ca vor urma si alte rapiri. il suspectez pe Moustafa Ould Chafi, care dispune de retele tuarege, ca incearca sa destabilizeze situatia din Burkina Faso pentru a-i face pe plac prietenului sau, (fostul presedinte) Blaise Compaore, care mizeaza acum pe o politica a stigmatizarii“, a declarat Etienne Traore, presedintele interimar al Partidului pentru Democratie si Socialism / Partidul Constructorilor (PDS/Metba) din Burkina Faso, intr-un interviu pentru cotidianul local Le Pays.

CITESTE SI: CETATEANUL ROMAN RAPIT in BURKINA FASO a fost TRANSPORTAT in nordul statului MALI – surse

ROMAN RAPIT in BURKINA FASO. Blaise Compaore are atat de multa ura incat nu poate sta in Coasta de Fildes urmarind cum este guvernata tara lui fara el. Nu poate suporta faptul ca fostii sai colaboratori i-au luat locul. Am fi prea naivi sa credem ca acest domn sta linistit acolo. Are in mana doua parghii: cea a destabilizarii sociale si a destabilizarii militare“, a mai precizat Traore.

ROMAN RAPIT in BURKINA FASO. Acuzat ca ar fi un membru influent al organizatiei teroriste Al-Qaida Maghrebul Islamic, Moustafa Ould Chafi este un apropiat al lui Blaise Compaore,  fostul presedinte din Burkina Faso inlaturat de la putere in octombrie 2014, dupa proteste violente, si refugiat in prezent in Coasta de Fildes.

CITESTE SI: ROMAN RAPIT in BURKINA FASO: Autoritatile vor sa-si extinda cautarile in MALI si NIGER. UPDATE

ROMAN RAPIT in BURKINA FASO. Un cetatean roman a fost rapit pe 4 aprilie de cinci persoane inarmate care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare in apropierea minei de mangan din Tambao. Rapirea acestuia nu a fost pana acum revedicata de vreo organizatie terorista. Potrivit unor surse militare, ostaticul roman a fost dus in nordul statului Mali.