ROMANCELE CUCERESC SPANIA: PATRICIA TIG, calificare fabuloasa in SFERTURI la MADRID

ROMANCELE CUCERESC SPANIA. PATRICIA TIG  a continuat ziua magica a tenisului romanesc printr-o calificare in SFERTURILE de FINALA ale turneului WTA Premier Mandatory de la MADRID, dupa ce a invins-o pe americanca MADISON KEYS, ocupanta locului 25 in ierarhia mondiala.

In aceste conditii, ROMANIA are patru reprezentante in ultimele opt de la MADRID, turneu dotat cu premii in valoare de 4.7 milioane de dolari. Pentru a obtine cea mai importanta performanta din cariera, PATRICIA TIG (134 WTA) a trecut cu 6-3, 6-4 de MADISON KEYS.

CITESTE SI: ROMANCELE CUCERESC SPANIA: SORANA CARSTEA S-A CALIFICAT SI EA IN SFERTURI LA MADRID

Partida a durat o ora si 17 minute si a fost controlata de la un capat la celalalt de PATRICIA TIG, intalnirea incheindu-se la o ora dupa miezul noptii. PATRICIA TIG a condus cu 4-0 in primul set, americanca a luat trei game-uri la rand, insa sportiva din Galati a incheiat in forta, cu un break.

Setul secund a fost unul extrem de spectaculos, cu multe break-uri de ambele parti. MADISON KEYS a facut trei break-uri, dar PATRICIA TIG a incheiat iarasi cu un game pe serviciul adversarei. In sferturile de finala, PATRICIA TIG va avea un meci foarte greu in care o va intalni pe australianca SAMANTHA STOSUR, locul 23 in ierarhia mondiala.

Sursa foto: gsp