ROMANI arestati la un bancomat din New York, pentru FRAUDE la ATM

Laurentiu Baies si Marcel Boariu, ambii cetateni romani, au fost arestati marti la o sucursala a bancii Chase, in Brooklyn, la New York, dupa ce au instalat la ATM-uri dispozitive pentru furt de date in vederea comiterii unor fraude, relateaza New York Times in editia electronica.

Potrivit politiei, Baies, in varsta de 35 de ani, si Boariu, in varsta de 36 de ani, au fost acuzati de efractie, posesie ilegala a unui dispozitiv de falsificat si posesie ilegala a unui dispozitiv in vederea comiterii de fraude bancare.

Dupa ce i-a identificat, politia a anuntat ca cei doi romani se aflau in Statele Unite de aproximativ o luna. Niciunul nu a putut sa fie contactat de publicatie. Ei par sa aiba legaturi cu o organizatie mai mare care ar planui sa creeze carduri bancare false in vederea retragerii de numerar, a declarat miercuri detectivul Robert Cimino de la Unitatea Infractiuni Financiare din cadrul Departamentului de Politie, fara sa fie in masura sa ofere detalii suplimentare, citand o ancheta in curs.

Citeste si:  TOKYO: ROMAN condamnat la INCHISOARE PE VIATA pentru uciderea unei tinere japoneze

Dispozitive ilegale utilizate in vederea furtului de date au fost gasite instalate atat la banci importante, cat si la banci mai mici, dar si la bancomate din magazine. Acestea erau mutate intre multiple locuri in decursul unei zile, a adaugat Cimino. “Sunt greu de observat pentru cei fara experienta, mai ales in zone slab iluminate”, a spus el.

Cea mai buna metoda de aparare este acoperirea tastaturii la introducere codului, pentru ca acesta sa nu fie legat de numarul cardului, a recomandat detectivul.

Sursa foto: the guardian