Romani pacaliti cu locuri de munca in Germania de o firma de recrutare oradeana

Patru sute de romani au platit cate 130 de euro unei firme de recrutare din Oradea, care le-a promis ca le face rost de contracte de de munca in Germania, insa cand ar fi trebuit sa plece acestia au avut parte o surpriza. Autocarele care trebuiau sa-i transporte catre noile locuri de munca nu au mai aparut.

Cei patru sute de romani au apelat la Politie dupa ce reprezentantii firmei de recrutare a fortei de munca nu au mai putut fi contactati, avand telefoanele inchise. A fost depusa o plangere colectiva, oamenii asteptand in prezent sa-si recupereze banii, relateaza Digi24.

Un tanar de 24 de ani, administrator al unei societati oradene, a fost retinut sambata, pentru 24 de ore, de catre politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, si va fi dus, duminica, la Tribunalul Bihor, cu propunerea de arestare preventiva pentru inselaciune.

 “Am facut o verificare la firma. Din punct de vedere formal, lucurile erau in regula, dar s-a dovedit ca totul era doar pe hartie in regula”, a declarat chestorul IPJ Bihor, Liviu Popa.

Oamenii au platit cate 130 de euro de persoana, bani care reprezentau plata pentru transport, plus 100 de lei pentru o testare psihologica.

Sursa foto: adevarul.es