Romani, SCLAVI in Italia. Povestea unor tineri PACALITI ca vor castiga 1.500 de euro pe luna

Incredibil! Trei TINERI din orasul galatean Tecuci au cazut in plasa unei firme angajatoare de pe internet si au devenit SCLAVI in Italia! Pacaliti ca vor culege rosii pentru 1.500 de euro pe luna, cei trei au fost obligati sa doarma intr-un GRAJD. Sute de alti ROMANI trec prin aceeasi situatie.

Cu ajutorul catorva ONG-uri, cei trei au reusit sa ajunga acasa, insa povestesc ca au avut parte de o experienta TRAUMATIZANTA. Potrivit realitatea.net, Marian (17 ani) a plecat in Italia in speranta ca va reusi sa castige bani pentru a-si ajuta mama, care se descurca tot mai greu dupa decesul tatalui. A luat-o cu el si pe prietena lui de 19 ani, dar si pe un prieten de 32 de ani.

Citeste si: MAE: MUNCITORII ROMANI DIN DUBAI VOR FI REPATRIATI PE BANII SUBCONTRACTORULUI DIN ROMANIA

“Am gasit anuntul pe Mercador in care spunea ca au nevoie de oameni la cules rosii. Ni s-a zis ca avem conditii acolo, unde sa dormim, mancare. Am ajuns acolo si conditii nu aveau, stateam in GRAJDURI, nu aveam paturi, perne, nimic. N-aveam voie sa iesim.

Si la toaleta daca ieseam, venea fata care era acolo supraveghetoarea. Ne-a spus ca daca incercam sa fugim, oricum o sa fim prinsi ca au mai fost oameni care au fugit de acolo, i-au prins si i-au BATUT”, a povestit Marian Popa.  

Dupa patru zile de chin, fara mancare, cei trei “SCLAVI” au reusit sa fuga si au trimis un SMS acasa. TANARA a luat legatura cu Centrul Transfrontalier de Conexiune din Galati. Apoi, cu ajutorul Asociatiei Romanilor din Florenta, TINERII au reusit sa se intoarca in Romania.

Citeste si: TURISTI PACALITI DE O FEMEIE. LE PROMITEA VACANTE IN BULGARIA, APOI LE LUA BANII

“Au fost informati carabinierii. ANCHETA este deja in curs de desfasurare. Am anuntat ministerul roman de externe. Am discutat personal, stiu ca i s-a pus mailul transmis de noi in atentia domnului ministru Corlatean”, a declarat Cristian Pohrib, presedinte Centrul Transfrontalier de Conexiune. 

Potrivit TINERILOR, acolo se mai afla sute de ROMANI in aceeasi situatie.

Sursa foto: romaniatv.net