Romania a cerut date despre utilizatorii Facebook, potrivit unui raport despre solicitarile guvernamentale globale

Autoritatile din Romania au cerut date despre utilizatorii Facebook, se arata intr-un raport Raport despre solicitarile guvernamentale globale publicat de Facebook, in care sunt mentionate cate solicitari a avut fiecare tara.

Primele trei locuri din clasamentul intocmit de Facebook sunt ocupate de SUA, cu 1.000-12.000 de solicitari, 20.000-21.000 de conturi, procentaj 79%, de India – 3.245 de solicitari, 4.144 de conturi, procentaj 50% si de Marea Britanie – 1.975 de solicitari, 2.337 de conturi, procentaj 68%.

Autoritatile din Romania au facut 16 solicitari care vizeaza 36 de conturi, avand un procentaj de 63%. 

China nu apare in raport cu nicio solicitare, iar Rusia apare cu o singura cerere, nerezolvata de reteaua de socializare.

“Transparenta si increderea sunt valori de baza de la Facebook. Ne straduim sa tinem cont de aceste valori in toate aspectele legate de serviciile noastre, inclusiv abordarea noastra de a raspunde la solicitarile de date guvernamentale. (…) In urmatoarele rapoarte, speram sa putem oferi si mai multe informatii despre solicitarile pe care le primim de la entitatile responsabile cu aplicarea legii”, sustin reprezentantii Facebook.