ROMANIA a cumparat ARMAMENT de productie GERMANA in valoare de peste 100 de milioane de euro

ROMANIA a cumparat ARMAMENT de productie germana, coincidenta sau nu, dupa vizita premierului DACIAN CIOLOS in GERMANIA la invitatia cancelarului ANGELA MERKEL, informeaza postul B1 Tv.

ROMTEHNICA a anuntat ca a semnat doua contracte in valoare de 92,7 milioane de euro, respectiv 17,9 milioane de euro, pentru ARMAMENT antitanc germano-israelian pe 11 ianuarie.

Pe 24 decembrie 2015, ROMTEHNICA a atribuit doua contracte pentru achizitia de ARMAMENT antitanc cu firma EuroSpike GmbH. Contractele au fost semnate pe 11 ianuarie, la cateva zile dupa vizita oficiala a premierului DACIAN CIOLOS in Germania.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS A VORBIT IN PRESA GERMANA DESPRE CORUPTIA DIN ROMANIA SI PLAGIATUL LUI TOBA

ROMTEHNICA a anuntat ca a semnat atribuirea unui contract firmei Eurospike GmbH, in valoare de 17.9 milioane de euro, pentru achizitionarea de “mijloace antitanc”, adica rachete ghidate antitanc. Contractul a fost atribuit prin negociere direct pe motiv ca produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Interesant, contractul a fost atribuit in ajunul Craciunului, pe 24 decembrie 2015.

Tot in ajunul Craciunului, ROMTEHNICA i-a dat companiei EuroSpike Gmbh un alt contract, in valoare de 92.719.500 euro, pentru furnizarea de “sisteme rachete antitanc portabile”. Contractul a fost atribuit tot prin negociere directa pe motiv ca “lucrarile, produsele, serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.

Sursa foto: realitatea