ROMANIA a EXTRADAT catre SUA un MALAEZIAN cautat pentru SPALARE de BANI

Politia Romana a extradat catre United States Marshals Service un cetatean malaezian cautat de autoritatile americane pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani. Predarea s-a facut joi, la Aeroportul International Henri Coanda, sub coordonarea specialistilor Biroului National INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala.  

La data de 10 august a.c., Politia Romana a extradat catre autoritatile judiciare americane un cetatean malaezian, in varsta de 42 de ani, cercetat pentru comiterea infractiunii de spalare de bani, informeaza Inspectoratul General. Autoritatile de aplicare a legii din Australia au transmis date si informatii Agentiei Anti-Drog din S.U.A. despre posibila implicare a acestuia in activitati de spalare a banilor.  

Astfel, in perioada septembrie-decembrie 2016, cel in cauza ar fi tranzactionat sume cuprinse intre 20.000 USD si 118.500 USD, din Melbourne – Australia in New York – Statele Unite. In luna aprilie a acestui an, Biroul National INTERPOL al Politiei Romane a primit de la INTERPOL Washington cererea de arestare provizorie a acestuia in vederea extradarii, fiind cunoscut faptul ca urma sa tranziteze Romania.  

Cel in cauza a fost retinut de politistii romani, iar Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II Penala a dispus arestarea provizorie si extradarea acestuia catre autoritatile judiciare americane, in conformitate cu prevederile legislatiei nationale in materie si ale Tratatului de extradare dintre Romania si America.

Sursa foto: adevarul