Romania a incasat peste 460 de MILIOANE EURO de la Comisia Europeana in acest an

Comisia Europeana a rambursat Romaniei in acest an fonduri cu o valoare de peste 460 de MILIOANE DE EURO, aferente aplicatiilor de plata transmise in anul 2014, se arata intr-un comunicat remis marti presei de Monisterul Fondurilor Europene.

“Romania a incasat in acest an peste 460 milioane de euro de la Comisia Europeana. In data de 27 februarie, tarii noastre i-a fost rambursata suma de aproximativ 303 milioane de euro, in cadrul Programului Operational Sectorial Transport si in cadrul Programului Operational Regional”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: Romania primeste CINCI MILIARDE de euro de la Comisia Europeana pentru DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE

Rata de absorbtie curenta era de peste 52 la suta la sfarsitul lunii februarie.

“Vom ajunge la o rata de absorbtie de aproximativ 80 la suta la sfarsitul acestui an, un an crucial deoarece este ultimul in care mai putem atrage fondurile alocate pentru perioada de programare 2007-2013. Avem deja un plan de actiune, bazat pe continuarea masurilor de simplificare si eficientizare pe care le-am aplicat inca de la inceputul anului 2013, plan prin care raspundem initiativei Task Force a comisarului Corina Cretu”, a adaugat ministrul Fondurilor Europene.

Citeste si: CORINA CRETU: Comisia Europeana are OBSERVATII in legatura cu Programul Infrastructura Mare si POR

Sursa foto: bilan.ch