Romania a obtinut patru medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului

Elevii romani participanti la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in India, au obtinut o medalie de aur si trei de argint.

Romania a ocupat astfel locul al treilea in clasamentul neoficial pe natiuni, dupa Taiwan si Coreea de Sud, scrie Mediafax. Palmaresul Romaniei, o medalie de aur si trei de argint, este superior celui de anul trecut, doua medalii de argint si doua de bronz.

Medalia de aur a fost cucerita de Marius Ioan Posa, elev in clasa a XII-a, la Colegiul National “C.D. Loga” din Timisoara, iar cele trei medalii de argint au fost castigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul National “Fratii Buzesti” din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Ionut Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul National “Ion Minulescu” din Slatina), mai noteaza sursa citata.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului, care a avut loc la Mysore, in India, in perioada 11-19 septembrie, au participat 101 elevi din 28 de tari.

Sursa foto: antena3.ro