Romania a ocupat LOCUL NOUA in clasamentul pe natiuni la CM de GIMNASTICA din China

Romania ocupa LOCUL NOUA pe natiuni la Campionatul Mondial de GIMNASTICA de la Nanning, China, la care au participat 73 de natiuni.

Pozitia Romaniei vine gratie celor doua medalii cucerite de LARISA IORDACHE, ambele de argint, la individual compus si la sol.

Delegatia SUA ocupa primul loc, cu un total de zece medalii, dintre care patru de aur, doua de argint si patru de bronz, locul secund fiind ocupat de China, tara gazda castigand trei medalii de aur, trei de argint si una de bronz. Pe ultima treapta a acestui podium sui-generis figureaza Coreea de Nord, datorita celor doua medalii de aur obtinute la un singur aparat, sarituri.

Citeste si: LARISA IORDACHE este VICECAMPIOANA MONDIALA la GIMNASTICA

La aceasta a 45-a editie a CM de Gimnastica Artistica au fost batute si doua recorduri, la participarea sportivilor, cu 621 de gimnasti, fata de precedentul record de 585, inregistrat in 2003, la Anaheim (SUA), dar si in ce priveste numarul ziaristilor care au relatat intrecerile, practic unu jurnalist la un sportiv. La Nanning au fost acreditati 650 de reporteri si fotoreporteri de presa scrisa si comentatori de televiziune.

Citeste si: LARISA IORDACHE, vicecampioana mondiala la sol

Sursa foto: gds.ro