ROMANIA a scapat de o noua PROCEDURA de INFRINGEMENT impusa de COMISIA EUROPEANA

COMISIA EUROPEANA (CE) a decis clasarea PROCEDURII de INFRINGEMENT impusa ROMANIEI din cauza proiectului de amenajare a plajei de la Marea Neagra din orasul SULINA, potrivit unui comunicat de presa remis, marti, de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Decizia a fost luata dupa ce ROMANIA a transmis CE studiile si rapoartele prin care s-au detaliat masurile care au fost luate la PLAJA SULINA in vederea protejarii habitatelor strict protejate, precum si studiul de evaluare adecvata comandat de Consiliul Judetean care a cuprins analizarea ponderii habitatelor pe o suprafata mult extinsa fata de cea alocata proiectului.

CITESTE SI: CE A DECLANSAT DOUA PROCEDURI DE INFRINGEMENT ROMANIEI PENTRU NEIMPLEMENTAREA LEGISLATIEI PRIVIND AZILUL

“Studiul a fost realizat de Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii si a fost discutat si aprobat de o Comisie special constituita din specialisti in domeniu. In urma analizarii acestor studii si rapoarte, Comisia Europeana a decis clasarea actiunii de INFRINGEMENT”, se arata in comunicatul de presa al ARBDD.

Decizia privind clasarea actiunii de INFRINGEMENT impusa ROMANIEI din cauza proiectului de amenajare a PLAJEI din SULINA a fost luata pe data de 24 septembrie.

In urma cu aproape cinci ani, CE a declansat PROCEDURA de INFRINGEMENT impotriva ROMANIEI pentru aplicarea incorecta a directivei europene privind conservarea habitatelor naturale, a speciilor de flora si de fauna, ca urmare a proiectului de amenajare a plajei Sulina realizat de Ministerul Turismului din acea vreme. CE a solicitat Romaniei sa clarifice problema proiectului de amenajare a PLAJEI SULINA, proiect contestat de organizatiile nonguvernamentale de mediu, prin care in aceasta zona erau construite mai multe cladiri usoare din lemn.

CITESTE SI: ANAF A SCAPAT DE PROCEDURA DE INFRINGEMENT A COMISIEI EUROPENE

Comisia a considerat, la acea vreme, ca existau deficiente in privinta studiului de impact asupra mediului. Din aceasta cauza a solicitat Romaniei refacerea acestui studiu si stabilirea exacta a problemelor generate de proiect.

Sursa foto: adevarul