Romania a vandut Egiptului 120.000 de tone de grau

ROMANIA a vandut Egiptului 120.000 de tone de GRAU pentru a putea produce paine ieftina, informeaza cotidianul Daily News Egypt.

Sursa citeaza un comunicat, publicat sambata, de Ministerul egiptean al Aprovizionarii. Astfel, Autoritatea Generala pentru Achizitia de Marfuri din Egipt (GASC) a semnat un contract privind achizitionarea a 230.000 de tone de GRAU din Rusia, Ucraina si ROMANIA pentru a produce paine subventionata.

Din tonele de GRAU cumparate, cea mai mare cantitate de GRAU, aproximativ 120.000 de tone, va fi importata din ROMANIA, urmand ca restul sa provina in mod egal, cate 55.000 de tone, din Rusia si Ucraina.

Citeste si: EGIPT: 5 EXTREMISTI UCISI INTR-UN RAID

Ministerul egiptean al Aprovizionarii precizeaza ca GRAUL urmeaza sa fie importat la inceputul lunii mai timp de 10 zile.

Egiptul a mai cumparat si in luna martie o cantitate totala de 470.000 de tone de GRAU din Rusia, ROMANIA si SUA. De asemenea, la inceputul anului GASC a semnat un contract privind achizitionare a 180.000 de tone de grau din Romania la un pret mediu de 317 de dolari pe tona.

Egiptul, cel mai mare importator mondial de GRAU, importa in mod normal aproximativ 15 milioane de tone de GRAU anual si depinde de importuri pentru a putea produce o paine subventionata.

Sursa foto: agerpres.ro