Romania ajuta Filipine, dupa dezastrul produs de taifunul Haiyan

Statul roman ajuta victimele din Filipine cu 150 000 euro! Bugetul Ministerului de Externe a fost suplimentat, din Fondul de rezerva bugetara, pentru acordarea acestui ajutor statului Filipine.

“In actul respectiv se mentioneaza suma de 668.000 lei( n.r.- putin peste 150 000 euro) si frazarea este ‘se aproba acordarea unui ajutor umanitar de urgenta, cu titlu gratuit, pentru Republica Filipine, in cuantum total de 668.000 lei’, deci, este vorba despre bani”, a declarat Mirel Palada, consilier al primului ministru, intrebat de jurnalisti daca acest ajutor consta in produse sau in bani.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, anuntase, in urma cu o saptamana, ca Guvernul intentioneaza sa scoata de la rezervele de stat apa, paturi si corturi pentru a veni in ajutorul sinistratilor din Filipine, tara devastata de taifunul Haiyan, ajutoarele umanitare urmand a fi transportate cu un avion al unui stat UE.

Corlatean mai preciza ca a discutat acest subiect cu premierul Victor Ponta, iar Guvernul va aproba in perioada urmatoare o hotarare in acest sens. Ministrul de externe mai spunea ca un avion al altui stat membru UE va prelua de la Bucuresti ajutoarele umanitare, pentru a le transporta in Filipine.

ONU a lansat, saptamana trecuta, un apel la donatii de ordinul a 301 milioane de dolari americani (aproximativ 225 milioane de euro) pentru a veni in ajutorul statului filipinez, devastat de taifunul Haiyan.

Sursa foto: washingtonpost.com