ROMANIA-ALBANIA, ora 20:00, ANTENA 1 si LIVE TEXT MONDO NEWS / Nationala joaca meciul 650 din istorie

Echipa naționala a Romaniei va disputa maine, 31 mai, de la ora 20:00, prima partida amicala din stagiul de pregatire sustinut in Elvetia, in  compania Albaniei.

Pentru acest meci, selectionerul Victor Piturca are mai multe probleme de efectiv. Alexandru Bourceanu acuza o miozita, iar Costin Lazar are o contractura la aductori. Ambii, desi au dureri, vor fi refacuti pana la ora meciului, fiind sanse sa fie introdusi pe teren. Probleme mai mari sunt cu Cristi Tanase, care are o viroza puternica, si cu Alexandru Matel, care resimte dureri din cauza unei inflamatii cu edem la ischiogambierii drepti.

Citeste si: ROMANIA – ALBANIA. INCREDIBIL! SUPORTERI ai echipei nationale, retinuti la Vama Nadlac

In clasamentul FIFA, Albania este pe locul 70, iar in preliminariile pentru Euro 2016 adversara Romaniei face parte dintr-o grupa in care se mai afla Armenia, Serbia, Portugalia si Danemarca. Acesta va fi al 18-lea duel direct cu albanezii, iar bilantul ne este net favorabil: 12 victorii, 3 egaluri si doua infrangeri. Din cele 17 jocuri de pana acum, doar patru au fost amicale, iar ultimele patru au contat toate pentru preliminariile Campionatului European. Dupa 11 victorii la rand in fata Albaniei, in ultimele doua meciuri nu am reusit decat egaluri cu acelasi scor, 1-1. Interesant este ca nicio confruntare cu Albania nu s-a terminat cu scor alb, dar si ca nu a mai existat vreo partida cu Albania care sa aiba loc pe teren neutru, asa cum va fi cea de sambata seara.

Citeste si: Nationala ROMANIEI a ajuns in Elvetia. TRICOLORII vor disputa doua meciuri AMICALE 

In lotul Romaniei se afla nu mai putin de 6 jucatori care pot debuta in tricolor. Este vorba de: Cristi Manea, Bogdan Mitrea, Bogdan Vatajelu, Alexandru Mateiu, Cosmin Matei si Florin Tanase.

Nationala Romaniei va disputa sambata meciul cu numarul 650 din palmaresul general, pana in prezent avand 289 de victorii, 163 egaluri si 198 esecuri, golaveraj de 1.081-844.