ROMANIA-ALGERIA 1-2 LIVE TEXT / Pierdem cel de-al doilea meci amical din Elvetia

FLUIER FINAL. ALGERIA invinge ROMANIA cu 2-1. Africanii merg la Mondiale, romanii urmeaza sa vada turneul final la televizor.

Min.90+2: Ocazie mare pentru Algeria. Adversarii Romaniei rateaza sansa de 3-1 dupa ce Soudani rateaza singur cu Silviu Lung jr.

Min.90: Patru minute de prelungire

Min.89: Cristi Tanase acuza o lovitura din spate. Lovitura libera pentru Romania.

Min.83: Dinamovistul Matei intra si el pe teren.

Min.80: Inca o ocazie mare pentru Algeria. O balbaiala in careul nostru putea aduce golul trei pentru adversari, dar algerienii nu au reusit sa marcheze.

Min. 75: Silviu Lung jr. salveaza Romaniei de la primirea golului trei. Algerienii pleaca pe contraatac, dar Lung intervine senzational in situatie de unu la unu.

Min. 71: Cartonas galben pentru Alex Maxim.

Min.67: Inca un fac al Algeriei intra pe teren. Este scos de pe suprafata de joc de oamenii de ordine, meciul poate continua.

Min.66: GOL ALGERIA. Soudani inscrie pentru 2-1 din sase metri dupa ce mingea a ajuns la el in ura centrarii venita dupa o balbaiala intre Bourceanu si Tanase.

Min.62: Un fan algerian a intrat pe teren, oamenii de ordine l-au scos imediat de pe gazon. Arbitrul a trecut cu vederea incidentul

Min.59: Inca o ocazie pentru Algeria. Bentaleb reia nestingherit din sase metri, dar balonul trece peste poarta.

Min.56: Corner pentru Algeria. Scapam cu fata curata, algerienii trimit pe langa.

Min.51: A doua schimbare in tabara noastra. Iese Lazar, intra Banel Nicolita.

Min.50: A treia mare ocazie pentru Tanase. Stelistul trimite spre poarta, mingea cazand pe bara.

Min.47: Schimbare in echipa Romaniei. Silviu Lung jr. ii ia locul intre buturi lui Pantilimon.

Min.46: Incepe repriza secunda.

Abia acum arbitrul fluiera pauza. Cele doua echipe fac schimb de terenuri.

Min.45: Ocazie buna pentru algerieni, dupa o centrare in careu la care Pantilimon ezita sa intervina. 

Se reia partida. Arbitrul a fluierat reluarea meciului din minurul 43, cu o lovitura din coltul careului mic.

La aceasta ora se mai disputa si alte meciuri amicale in care sunt implicate echipe care vor fi prezente la turneul final sau adversare ale Romaniei in drumul spre Euro 2016. Rezultate inrregistrate la pauza: Olanda-Tara Galilor 1-0, Ungaria – Albania 0-0, Italia – Luxemburg 1-0 (min. 35), Ecuador-Anglia 1-0 (min.21), Islanda – Estonia 0-0 (min.5).

PAUZA

Min.43: Dupa ce din tribune a fost aruncata pe suprafata de joc o sticla, arbitrul a vorbit cu oficialii celor doua echipe si a hotarat sa opreasca prima repriza mai devreme cu 3 minute. Antrenorul Algeriei face un apel catre fanii algerieni care arunca torte, petarde si sticle in teren sa se calmeze deoarece partida ar putea sa fie oprita.

Min. 42: Tanase centreaza cu exteriorul in careu, dar Maxim nu a reusit sa intepe mingea si sa o trimita in poarta.

Min. 38: 6 la 2 este raportul suturilor spre poarta in favoarea Algeriei

Min.35: Lovitura libera si pentru Romania. Maxim trimite peste poarta.

Min.32: Algerienii beneficiaza de o lovitura libera din apropierea careului. Sutul se duce insa peste poarta lui Pantilimon.

Min. 27: GOOOOOOOOL ROMANIA ! Alex Chipciu aduce egalitatea pe tabela dupa ce scapa singur spre poarta, dribleaza portarul si trimite balonul spre poarta goala.

Min.26: Rat centreaza foarte bine in careu pentru Marica, insa atacantul nu reuseste sa ajunga la balon si sa il impinga in plasa.

Min.22: GOL ALGERIA ! O faza care nu se anunta periculoasa aduce totusi deschiderea scorului. Centrarea in careu al lui Feghouli este scapata in fata incredibil de Pantilimon, iar Bentaleb profita si introduce mingea in poarta goala.

Min.18: Soudani rateaza inca o data, trimitand peste poarta din careu, pozitie centrala.

Min.17: Soudani, decarul Algeriei, a ratat singur cu Pantilimon, trimitand din 10 metri in bratele portarului nostru.

Min. 14: Inca o ocazie imensa pentru Romania. Acelasi Tanase iroseste sansa deschiderii scorului. Dupa ce a insisat pentru un balon, Marica l-a trimis in centrul careului de unde Tanase, singur cu toata poarta in fata, a trimis mult in inaltul tribunei.

Min.8: Cristi Tanase a primit o pasa filtranta foarte buna de la Marica, a patruns in careu, dar a fost deposedat in ultimul moment. Corner pentru Romania.

Min.5: algerienii isi arata si ei coltii pe contraatac, dar actiunea lor ramane fara rezultat pe tabela de marcaj.

Min.2:  Inceput bun de partida pentru Romania, cu posesie prelungita. Marica putea deschide scorul, dar sutul sau a fost deviat in corner.

Min.1: A inceput meciul ! Primul atac apartine Romaniei !

UPDATE ora 21:28: La Geneva ploua abundent. Cu toate acestea, terenul se prezinta, cel putin momentan, in conditii excelente.

UPDATE ORA 21:25: Vahid Halilhodzic, selectionerul Algeriei, a declarat ca a ales Romania pentru acest amical deoarece nationala Romaniei se apropie ca stil de joc cu cea a Belgiei, primul adversar al nationalei africane de la CM Brazilia 2014: “Am ales Romania pentru acest amical inaintea Mondialului pentru ca este un adversar care se apropie ca stil de joc cu Belgia, primul nostru adversar. Este un test folositor pentru ca elementele tehnico-tactice folosite de romani se apropie foarte mult de cele ale Belgiei”.

UPDATE ORA 21:20: Fanii Algeriei prezenti in tribunele stadionului din Geneva fac o atmosfera de zile mari, desi este doar un amical. Ei insa se pregatesc de un turneu final, in timp ce Romania urmeaza sa se intoarca acasa si sa vada CM 2014 la televizor.

UPDATE ORA 21:10: Echipa de start a Romaniei:  Pantilimon – Chiriches, Grigore, Gaman, Rat – Bourceanu, Lazar – Maxim, Chipciu, Cr. Tanase – Marica.

NATIONALA DE FOTBAL A ROMANIEI disputa miercuri seara, de la ora 21:30, al doilea MECI AMICAL din cantonamentul de pregatire din Elvetia, elevii lui Piturca urmand sa intalneasca selectionata Algeriei, trupa calificata la turneul final al CM din Brazilia.

ROMANIA a disputat primul meci din turneul din Elvetia sambata, impotriva Albaniei, castigand cu 1-0 gratie golului marcat de Razvan Rat in finalul meciului pe fondul unei greseli a apararii adverse. Miercuri seara vom avea parte insa de un oponent mult mai dificil, reprezentativa Algeriei, calificata la CAMPIONATUL MONDIAL DIN BRAZILIA.

 Citeste si: Nationala de fotbal a artistilor a CASTIGAT Campionatul Mondial 

In acest an, Algeria va participa pentru a patra oara la un Campionat Mondial, pana acum nereusind sa treaca de faza grupelor: in 1982 (Spania), 1986 (Mexic), 2010 (Africa de Sud) si 2014 (Brazilia). Nationala Algeriei, care va face parte din grupa H, unde se va duela cu Belgia, Rusia si Coreea de Sud, e prima si singura echipa nationala africana care s-a calificat de doua ori consecutiv la un Mondial.

Citeste si: ROMANIA – ALBANIA 1-0 / Victorie neconvingatoare pentru tricolori 

Trei romani au fost selectionerii Algeriei in istorie: Dumitru Macri (1974-1975), Marcel Pigulea (1998) si Mircea Radulescu (2000-2001).

Bilantul meciurilor dintre reprezentativele de fotbal ale Romaniei si Algeriei este unul egal, cu cate o victorie de fiecare parte si doua egaluri, in cele patru meciuri amicale disputate.