ROMANIA-ALGERIA, ORA 21:30, ANTENA 1 si LIVE TEXT MONDO NEWS/ Amical de Mondiale

NATIONALA DE FOTBAL A ROMANIEI disputa miercuri seara, de la ora 21:30, al doilea MECI AMICAL din cantonamentul de pregatire din Elvetia, elevii lui Piturca urmand sa intalneasca selectionata Algeriei, trupa calificata la turneul final al CM din Brazilia.

ROMANIA a disputat primul meci din turneul din Elvetia sambata, impotriva Albaniei, castigand cu 1-0 gratie golului marcat de Razvan Rat in finalul meciului pe fondul unei greseli a apararii adverse. Miercuri seara vom avea parte insa de un oponent mult mai dificil, reprezentativa Algeriei, calificata la CAMPIONATUL MONDIAL DIN BRAZILIA.

Cu Tatarusanu invoit si plecat de la lot deja de trei zile, si cu Alexandru Matel, Alexe si Gardos accidentati, selectionerul Victor Piturca va opera cateva modificari in formula de start fata de disputa cu albanezii. Pantilimon va fi titular, la fel ca si Valerica Gaman, Lazar, Cristi Tanase sau Raul Rusescu.

Citeste si: ROMANIA – ALBANIA 1-0 / Victorie neconvingatoare pentru tricolori 

Pentru Victor Piturca va fi a treia partida impotriva unei nationale africane dupa cele din 2005 cu Coasta de Fildes, 1-2, si 3-0 cu Nigeria.

In acest an, Algeria va participa pentru a patra oara la un Campionat Mondial, pana acum nereusind sa treaca de faza grupelor: in 1982 (Spania), 1986 (Mexic), 2010 (Africa de Sud) si 2014 (Brazilia). Nationala Algeriei, care va face parte din grupa H, unde se va duela cu Belgia, Rusia si Coreea de Sud, e prima si singura echipa nationala africana care s-a calificat de doua ori consecutiv la un Mondial.

Citeste si: Nationala de fotbal a artistilor a CASTIGAT Campionatul Mondial

Trei romani au fost selectionerii Algeriei in istorie: Dumitru Macri (1974-1975), Marcel Pigulea (1998) si Mircea Radulescu (2000-2001).

Bilantul meciurilor dintre reprezentativele de fotbal ale Romaniei si Algeriei este unul egal, cu cate o victorie de fiecare parte si doua egaluri, in cele patru meciuri amicale disputate.

Echipa probabila a Romaniei: Pantilimon – Cr. Manea, Gaman, Chiriches, Rat – Bourceanu, Lazar – Chipciu, Maxim, Cr. Tanase – Rusescu