ROMANIA ar putea avea o echipa in FORMULA 1 din 2015

ROMANIA are sanse mari sa aiba o echipa in campionatul mondial de FORMULA 1 chiar din anul 2015.

Gruparea FORZA ROSSA si-a depus dosarul, care este analizat in continuare de Federatia Internationala de Automobilism (FIA), iar daca raspunsul va fi unul pozitiv, romanii se vor inscrie in competitie din 2015. “Daca raspunsul FIA vine in urmatoarele zile si suntem acceptati, atunci vom avea timp sa inscriem echipa pentru sezonul 2015. Daca nu, vom merge pe 2016. Finantarea echipei va proveni din mediul exclusiv privat, Guvernul Romaniei nu e implicat. Colin Kolles va veni cu partea de motorizare si logistica”, a declarat Bogdan Sonea, marketing manager la Forza Rossa, pentru Adevarul.

Citeste si: Formula 1: Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Bahrainului 

In momentul de fata, Federatia Internationala a anuntat doar ca “analizeaza atent” dosarul echipei din Romania, fara a preciza data la care va avea un raspuns final. Totusi, asa cum tot FIA a explicat in comunicatul oficial din urma cu doar cateva saptamani, dosarul celor de la Forza Rossa este “impresionant”.

 Citeste si: Marele Premiu al Malaeziei: Lewis Hamilton se impune in calificari si pleaca din pole-position

O alta veste buna a venit din partea boss-ului FORMULEI 1, Bernie Ecclestone, cel car spunea la inceputul lunii aprilie doua licente noi pentru sezonul urmator: una pentru americanii de la Haas Formula si una, ramasa neprecizata.

FORZA ROSSA este numele importatorului oficial Ferrari in Romania, astfel ca nu putini sunt cei care cred ca noua echipa va avea o legatura stransa cu Scuderia de la Maranello.