ROMANIA ARDE la 38 de grade! ANM a emis COD GALBEN de CANICULA in toata tara

ANM a emis Cod Galben de canicula valabil pentru toata tara. Miercuri si joi vor fi cele mai calduroase zile din an, valul de caldura urmand a se intensifica cu disconfort termic deosebit de accentuat. Indicele de confort termic va depasi pragul critic, temperaturile urmand a depasi la umbra 37 chiar 38 de grade Celsius.

Cele mai ridicate valori se vor inregistra in estul si sud-estul tarii, cea mai scazuta temperatura din tara inregistrandu-se in aceasta dimineata la Miercurea Ciuc.

Potrivit atentionarii emise de ANM, miercuri si joi (13 si 14 august) valul de caldura se va intensifica in toate regiunile tarii. Vremea va fi calduroasa, caniculara in cea mai mare parte a tarii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 -37 de grade, putand atinge si 38 de grade.

Mondo News iti recomanda si: PROGNOZA METEO: Uite cat de cald va fi pana pe 24 august

Miercuri vom avea 30 de grade la Suceava, 32 la Constanta, 34 in Iasi, Craiova, Cluj Napoca, Brasov, 35 la Baia Mare si 36 de grade Celsius la Galati si Timisoara.

In Bucuresti vremea va fi de asemenea caniculara, in special dupa-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima ar putea depasi 37 de grade.

Abia de vineri vremea se mai racoreste, cand vor fi intervale cu ploi si vijelii, insa in sud-est temperaturile se vor mentine caniculare. Temperaturile vor scadea intai in vestul, nordul si centrul tarii, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat.