ROMANIA – ARGENTINA, ORA 21:00, PROTV si LIVE TEXT MONDO NEWS / Amical de gala pentru tricolori

Nationala de fotbal a Romaniei va disputata astazi, de la ora 21:00, o partida amicala de gala impotriva reprezentativei similare a Argentinei.

Nationala Romaniei joaca astazi un meci amical de sarbatoare, la doar o zi distanta dupa ce intreg fotbalul romanesc a fost zguduit de decizia data de judecatori in “Dosarul transferurilor”, caz sfarsit prin condamnarea a opt oameni de fotbal la pedepse cu executare de la 3 ani si o luna pana la 6 ani si patru luni.

Tricolorii au sansa sa demonstreze diseara ca ratarea calificarii la CM 2014 a fost un moment nefericit, avand sansa unui rezultat surpriza, dupa cum declara Victor Piturca, care a spus ca pentru romani va fi mai usor meciul contra Argentinei decat cele din barajul cu Grecia, care au dus la ratarea calificarii la turneul final.

Citeste si: ROMANIA-ARGENTINA: Vezi ce a declarat Victor Piturca la conferinta de presa 

De cealalta parte, argentinienii isi vor contura la Bucuresti echipa cu care vor aborda CM din Brazilia de la vara. Selectionerul Argentinei, Alejandro Sabella, a declarat ca meciul de pe National Arena este foarte important si ca acesta il va ajuta in stabilirea echipei pentru Mondialul din Brazilia.

Partida se va disputa cu casa inchisa, toate cele 50.000 de bilete puse in vanzare pentru acest meci fiind vandute pana marti seara.

Citeste si: ROMANIA – ARGENTINA: Oaspetii sud-americani sunt plini de ifose 

Romania si Argentina s-au intalnit pana acum de 5 ori, bilantul fiind favorabil sud-americanilor. Tricolorii au obtinut o victorie, 3-2, in 1994 la CM, in timp ce Argentina a castigat in 3 meciuri: 1-2 in 1974, 0-2 in 1978, 0-1 in 1982, toate amicale. Intre cele doua reprezentative a fost inregistrat si un meci egal, 1-1, la CM 1990.

ROMANIA – ARGENTINA, ORA 21:00, LIVE TEXT MONDO NEWS

Echipe probabile

Romania: Tatarusanu – Matel, Luchin, Gardos, Rat – Bourceanu, Pintilii – Torje, Maxim, Tanase – Marica
Antrenor: Victor Piturca

Argentina: Romero – Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo – Mascherano, Di María, Gago – Messi, Higuain, Aguero
Antrenor: Alejandro Sabella

Partida va fi arbitrata de o brigada FIFA din Italia. La centru se va afla unul dintre arbitrii peninsulari cel mai bine cotati pe plan mondial, Gianluca Rocchi (40 de ani), el urmand sa fie ajutat de Elenito Di Liberatore (arbitru asistent 1), Gianluca Cariolato (arbitru asistent 2) si Marco Guida (al patrulea oficial).