România – Austria 0-1. Rădoi a avut gura aurită! Tricolorii au limitat proporțiile scorului

Liga Națiunilor. Naționala României va juca, miercuri seară, împotriva Austriei într-o partidă contând pentru Liga Națiunilor. Meciul va începe la ora 21.45 pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești și va fi transmis în direct de ProTv.

Update 5: Denis Alibec a fost unul dintre tricolorii remarcați în partida cu Austria. Atacantul este multumit ca Radoi a fost confirmat in functie, însă nu-și poate reveni după aceste trei înfrângeri.

“E dureros, asa este. Nu stiu ce sa mai zic… Cred ca am avut o atitudine mult mai buna decat in celelalte doua meciuri, dar n-am reusit sa marcam. N-am fost foarte inspirati. Am avut foarte multe sanse de a marca, dar nu am fost in stare. Am controlat jocul, trebuia sa marcam. Trebuia sa fim mai atenti in atac si sa marcam. Putem sa castigam cele doua partide ramase, am demonstrat asta.

Atitudinea a fost mult mai buna, dar trebuie sa mai lucram in fata. Incepusem foarte bine, si deodata au venit infrangerile astea care ne-au dat inapoi. Am incercat, am luptat, dar atat s-a putut. Cu siguranta e greu sa iti revii mental… Pierzi o calificare, e greu, dar nu e o scuza. E un grup foarte bun, ne intelegem foarte bine cu totii, dar ne lipseste victoria. Trebuie sa muncim foarte mult si cu siguranta vor veni si victoriile”, a spus Alibec pentru PRO TV.

Update 4: Bancu a fost unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren, el greșind atât în apărare cât și în atac. “E o dezamagire foarte mare, suntem suparati cu totii fiindca am avut 3 partide in care nu am reusit sa marcam decat un gol. Nu ne regasim deloc in fata portii, am avut o gramada de ocazii in aceasta seara, dar fotbalul se joaca pe goluri si din nou n-am reusit sa inscriem.  La gol cred ca puteam sa fac mai mult. Pe partea ofernsiva au fost cateva situatii in care am luat decizii pripite, trebuia sa fiu mult mai concentrat si poate altfel ieseau acele faze. Ne asteptam sa facem o partida buna, astazi am avut alta atitudine fata de meciurile trecute, am incercat sa ne depasim pe noi, am incercat sa dam totul chiar daca am jucat din 3 in 3 zile… Suntem multumiti de ceea ce am aratat in aceasta seara, dar daca nu marchezi este greu sa castigi.

Radoi ne-a spus sa uitam tot ce s-a intamplat si sa o luam de la 0, sa incercam sa dam totul pe teren. A fost o perioada foarte grea, cand iei bataie de fiecare data atmosfera nu e buna. Sunt discutii si intre noi, jucatorii, incercam sa o scoatem la capat. Suntem constienti cu totii de ratarea calificarii la Euro, ne pare foarte rau, a mai trecut un Campionat European pe langa noi… E o dezamagire mare si speram sa trecem cu bine.

Mai avem doua meciuri aici, in Nations League, si avem sanse cu ambele echipe, chiar daca Norvegia ne-a umilit la ei, daca avem aceeasi atitudine si determinare, cu siguranta vom reusi sa scoatem un rezultat bun. Incercam sa dam totul pentru tara noastra si incercam sa fim cei mai buni la fiecare meci”, a declarat Nicusor Bancu, la finalul partidei, in direct la PRO TV.

Update 3: Ciprian Tătărușanu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României și în partida cu Austria. Veteranul din poarta naționalei a fost extrem de dezamăgit la finele jocului de la Ploiești: ”Cred ca toata lumea a vazut o alta atitudine a noastra astazi. Am facut un joc bun, dar suntem in perioada in care si daca facem un joc bun nu reusim sa castigam. Din punct de vedere mental ne-am adunat, am facut un meci bun, dar dupa 3 meciuri fara punct… normal, este o perioada foarte grea.

As vrea sa ies in evidenta atunci cand castiga echipa, din pacate nu s-a putut. Incerc la fiecare meci sa ajut cat de mult pot echipa. Se pare ca in aceste trei meciuri nici noi, apararea, nu ne-am facut treaba asa cum a trebuit. Nu pot sa zic ca a fost o presiune, am experienta necesara care ma ajuta sa nu simt presiune la astfel de meciuri. Mai sunt jucatori cu experienta si impreuna cu tot staff-ul am incercat sa cream o atmosfera. La primele doua meciuri atitudinea noastra a fost foarte slaba, dar astazi atitudinea a fost la cel mai inalt nivel, concentrarea la fel, dar din pacate nu a fost de ajuns.

Este normal ca e dezamagitor, cu totii suntem suparati. Pentru noi supararea e cea mai mare, sigur ca si pentru suporteri e suparare, este normal sa existe si critici. Dar nu toate parerile celor care vorbesc de infrangerile noastre sunt critici si nu toate sunt cu tonul cu care presa vrea sa fie.

Este foarte greu sa mai facem ceva in Nations League. Mai avem doua meciuri de jucat, vom incerca sa avem aceeasi atitudine si poate vom reusi sa le castigam si sa terminam grupa cu o alta fata. Cand este o perioada mai neagra nu merge nimic”, a spus Tatarusanu, la PRO TV.

Update 2: Ultimele doua meciuri din Nations League, contra Norvegiei si a Irlandei de Nord, sunt decisive pentru Radoi. FRF l-a reconfirmat, insa pentru selectioner rezultatele sunt mai importante. Radoi a anuntat ca va pleca de la nationala daca nu va observa o schimbare majora in echipa in finalul grupei Nations League.

“A venit si a 3-a infrangere, nu ne doream nici noi, nici dumneavoastra, nici jucatorii. Am aratat mai bine decat cu Islanda, mult mai bine decat cu Norvegia. Nu am reusit sa fim decisi in fata portii in prima repriza. In partea a doua, au schimbat sistemul si au fost cateva ocazii pana ne-am revenit noi. Stim ca avem probleme in ultimii 30 de metri, va trebui sa lucram la asta in continuare.

Am incercat sa aducem prospetime in echipa, de aceea am schimbat jucatorii de la meci la meci. Efortul e mare in timpul jocului, noi facem pressing, ne asumam niste riscuri. Nu cred ca se gandea cineva ca Norvegia poate sa piarda puncte cu Irlanda de Nord, era clar ca erau foarte bine din punct de vedere moral.

Ne gandeam ca va veni si golul nostru la un moment dat, dupa cum i-am simtit pe baieti ieri, apoi la incalzire si chiar si dupa ce s-a intamplat in prima repriza. Mai avem doua partide in Nations League, va trebui sa ne luam o revansa fata de Norvegia, in Irlanda de Nord avem tot o revansa de luat, va trebui sa apelam la orgoliul nostru!

Nu stiu daca putem vorbi de reconfirmare. Va trebui in aceasta luna sa vedem care au fost progresele, daca au existat. Dupa dubla din noiembrie, vom vedea cum vor sta lucrurile. Daca progresele nu vor exista, va trebui sa ne gandim la altcineva. Probabil ca luna viitoare foarte multa lume va fi mai fericita… Poate vom castiga cele doua partide si atunci va fi mai bine pentru toata lumea”, a spus Radoi la PRO TV.

Update: Mirel Rădoi, selecționerul României, spunea imediat după partida de la Oslo cu Norvegia că speră ca elevii săi să reușească să piardă la un scor mai mic în fața Austriei. Antrenorul de 39 de ani a nimerit-o de această dată, tricolorii pierzând doar cu 1-0 în fața echipei pe care în urmă cu o lună o învingea cu 3-2.

Singurele două lucruri care pot fi remarcate după acest joc care a pus capăt unei serii de trei meciuri umilitoare pentru naționala României este că Stanciu și compania și-au creat ocazii de gol iar atitudinea a fost radical schimbată față de partidele din Islanda și Norvegia.

Săptămâna de groază a tricolorilor poate fi rezumată astfel: trei partide, trei înfrângeri, șapte goluri primite, doar două marcate, plus eliminarea din cursa pentru un loc la turneul final al Euro 2020!

România a fost învinsă la Ploiești, scor 1-0, de Austria, Alessandro Schopf, fiind singurul care a reușit să îl învingă pe Tătărușanu (minutul 76). Austria a mai avut încă două ocazii imense, însă bara l-a salvat de fiecare dată pe Tătărușanu, portarul nostru fiind oricum unul dintre cei mai buni tricolori de pe teren în această seară.

România – Austria 0-1 (0-0)
România: Tătăruşanu – Bălaşa, Burcă, Toşca, Bancu – Maxim (Cicâldău ’62), Marin, Stanciu (Iancu ’83) – Deac (Pușcaș ’83), Alibec (Keșeru ’62), Mitriţă (Hagi ’76). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Austria: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger (Posch ’53), Alaba – Schopf (Ranftl ’76), Ilsanker, Bumgartlinger (Grillitsch ’76), Baumgartner – Gregoritsch (Kalajdzic ’90), Schlager. Selecţioner: Franco Foda.

În celălalt meci al grupei disputat miercuri seară, Norvegia s-a impus în fața Irlandei de Nord, scor 1-0 (autogol Dallas ’68).

Clasament:

  1. Austria 9 puncte (6-4)
  2. Norvegia 9 (11-3)
  3. România 4 (4-8)
  4. Irlanda de Nord 1 (2-8)

Știre inițială

Tricolori antrenați de selecționerul Mirel Rădoi vor avea o misiune dificilă în fața austriecilor care au venit în România pentru a se răzbuna după înfrângerea suferită, în urmă cu o lună, în partida tur. În aceeași ordine de idei, Stanciu și compania vor trebui să șteargă și imaginea șifonată serios în partidele cu Islanda (play-off-ul pentru Euro) și Norvegia din grupa preliminară actuală.

După înfrângerea cu Norvegia, România a căzut pe locul 3 în grupa din Liga Națiunilor. Elevii lui Mirel Rădoi au patru puncte, după trei meciuri. De partea cealaltă, Austria este lider, cu 6 puncte, la egalitate cu Norvegia.

Pentru acest meci, Mirel Rădoi s-a ales cu noi bătăi de cap care vor afecta compartimentul defensiv, Sergiu Hanca și Dragoș Grigore, accidentați, au părăsit lotul și nu vor putea juca împotriva Austriei.

România – Austria (echipe probabile):

România: Tătărușanu – Cr. Manea, Burcă, Toșca, Bancu – N.Stanciu, Al. Crețu, R.Marin – Deac, Alibec, Maxim. Selecționer: Mirel Rădoi.
Rezerve: Fl. Niță, Lazăr, M. Bălașa, Camora, Cicâldău, I. Hagi, Mitriță, Keșeru, G. Pușcaș, G. Iancu.

Austria: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba – Trimmel, Ilsanker, Baumgartlinger, Baumgartner – Gregoritsch, X. Schlager. Selecționer: Franco Foda.
Rezerve: A. Schlager, Siebenhandl, Schaub, Schöpf, Ranftl, Grillitsch, Onisiwo, Kalajdzici, Holzhauser, Posch, Ullmann, Lindner.

Stadion: “Ilie Oană” (Ploiești)
Arbitru: Daniel Stefański. Asistenți: Marcin Boniek, Dawid Igor Golis (toți Polonia).

Clasamentul grupei:

1 Norvegia 6 puncte (10-3)
2 Austria 6 (5-4)
3 România 4 (4-7)
4 Irlanda de Nord 1 (2-7).

Partide rămase de disputat pentru România:

România – Austria / 14 octombrie, ora 21:45
România – Norvegia / 15 noiembrie, ora 21:45
Irlanda de Nord – România / 18 noiembrie, ora 21:45.

Sursa foto: sport