Romania, Bulgaria si Grecia cer SPRIJIN de la UE pentru crearea unui NOU CORIDOR pentru GAZE

Romania, Bulgaria si Grecia au cerut SPRIJINUL Uniunii Europene (UE) pentru crearea unui NOU CORIDOR pentru GAZE NATURALE intre cele trei tari, la o saptamana dupa ce Rusia a anuntat ca renunta la proiectul gazoductului South Stream, informeaza Agerpres, care citeaza DPA.

Cele trei tari au afirmat intr-o declaratie comuna, consultata de DPA, ca sprijina “dezvoltarea unui nou coridor vertical pentru gaze care sa conecteze Grecia, Bulgaria si Romania cu scopul de a asigura aprovizionarea bidirectionala neintrerupta de gaze”.

Citeste si: Reportaj Euronews: Romania ar putea deveni un nod energetic pentru Europa. VIDEO

“Cele trei parti fac apel la Comisia Europeana sa sprijine initativa lor pentru o cooperare regionala mai stransa si pentru promovarea proiectelor necesare pentru realizarea sa efectiva si eficienta”, au anuntat cele trei tari, referindu-se la “instrumente financiare” ale UE.

Citeste si: Rusia a oprit proiectul “South Stream”, dupa ce Bulgaria nu si-a dat acordul pentru constructii pe mare

Vicepresedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetica Maros Sefcovic a declarat ca CE este pregatita sa ia in considerare utilizarea fondurilor europene pentru a contribui la “o integrare mai buna si solida a sistemului energetic din aceste tari in cadrul global energetic al UE”.