ROMANIA-DANEMARCA, 20.30, PRO Tv, LIVE TEXT MONDO NEWS / O noua REVANSA?

Romania a trecut cu bine peste meciul cu Irlanda de Nord, pe care a invins-o cu scorul de 2-0. In urma acestui succes, “tricolorii” au urcat pe locul intai in Grupa F, avand sanse mari de calificare la Euro 2016, mai ales ca inca nu au jucat cu Insulele Feroe. Selectionerul Anghel Iordanescu si secunzii Moldovan-Isaila-Badea au inceput cu dreptul la echipa nationala, chiar daca prestatia din partida cu nord-irlandezii nu a fost foarte buna.

La randul ei, Danemarca a reusit sa castige in Serbia cu scorul de 3-1, chiar daca a fost condusa cu 1-0. Reprezentativa antrenata de Morten Olsen a ramas pe primul in Grupa I si probabil se va califica impreuna cu Portugalia la CE din Franta. Ambele echipe au un moral bun, pentru ca vin dupa o victorie importanta si sunt lidere in grupele de calificare.

Bilantul dintre primele reprezentative ale Romaniei si Danemarcei este egal, cu cate 3 victorii de fiecare parte si 2 egaluri in cele 8 partide directe. Romanii nu au uitat acel meci dramatic din 10 septembrie 2003 de la Copenhaga, incheiat la egalitate, scor 2-2, in care s-a ratat calificarea la Euro 2004, dupa arbitrajul extrem de ostil al elvetianului Urs Meier. Acum nu poate fi vorba de o revansa, pentru ca este un joc amical, dar ar fi important pentru romani sa-l castige, pentru a incheia anul cu un succes si a avea mai multa incredere in fortele lor. In clasamentul FIFA echipa Romaniei se afla pe pozitia 21 cu 876 puncte, in timp ce formatia Danemarcei ocupa locul 32 cu 763 puncte.

CITESTE SI: ROMANIA-DANEMARCA: BILETELE pentru meciul amical sunt disponibile si la CASELE ARENEI NATIONALE 

Cristian Tanase si Bogdan Stancu nu vor face parte din lotul Romaniei si la meciul amical cu Danemarca, ei parasind cantonamentul echipei nationale din cauza unor probleme medicale. Atacantul lui Gençlerbirliği a jucat 45 de minute in meciul cu Irlanda de Nord, fiind inlocuit la pauza cu Claudiu Keserü. Mijlocasul Stelei a fost titular si jucat pana in minutul 58, in care s-a accidentat si a fost inlocuit cu Alexandru Maxim.

Mijlocasul echipei Steaua, Adrian Popa, a fost convocat in lotul nationalei pentru meciul amical cu Danemarca. In varsta de 26 de ani, acesta are 4 selectii la echipa nationala, pentru care inca nu a reusit sa inscrie. Atacantul formatiei Pandurii Targu-Jiu, Mihai Roman, a fost convocat si el de selectionerul Anghel Iordanescu, pentru a-l inlocui pe Bogdan Stancu. In varsta de 22 de ani, acesta are 5 selectii la reprezentativa Under 21 a Romaniei, pentru care a marcat 2 goluri. In actuala editie a Ligii 1, atacantul de la Pandurii a inscris 7 goluri in 13 jocuri.

Selectionerul Iordanescu nu se va putea baza la meciul cu Danemarca nici pe Gabi Torje, care a parasit lotul nationalei, fiind diagnosticat cu miozita spastica. Mijlocasul lui Konyaspor ar putea fi apt pentru meciul echipei sale de club de la sfirsitul acestei saptamini. In locul sau nu a fost chemat un alt jucator.

Cel mai in forma jucator al tricolorilor, Lucian Sanmartean, s-a accidentat la unul dintre ultimele antrenamente ale nationalei si va absenta si el din amicalul cu nordicii, a informat Prosport marti dimineata.

Morten Olsen, selectionerul nordicilor, a anuntat ca le-a permis mai multor jucatori de baza sa paraseasca lotul (Michael Krohn-Deli, Pierre-Emile Højbjerg, Lasse Schöne si Thomas Kahlenberg), dupa victoria obtinuta in Serbia, scor 3-1, in preliminariile pentru Euro 2016. Astfel, danezii se vor baza pe mai multi jucatori tineri, fara o experienta deosebita la prima reprezentativa.

CITESTE SI: Inca un jucator a PARASIT cantonamentul echipei nationale din cauza unei ACCIDENTARI 

Capitanul Daniel Agger (Brøndby IF) s-a accidentat la aductori si nu a putut juca in meciul cu Serbia (3-1), din preliminariile Euro 2016 si nici in partida amicala cu Romania. “Decizia de a nu-l folosi a fost luata de selectionerul Morten Olsen de comun acord cu jucatorul. Exista riscul ca accidentarea sa sa se agraveze”, a anuntat federatia daneza.

Dupa revansa pe care romanii si-au luat-o impotriva Irlande de Nord, astazi, tricolorii au ocazia sa faca un lucru similar in compania selectionatei nordice. Partida dintre ROMANIA si DANEMARCA va putea fi urmarita, in format LIVE TEXT, pe MONDO NEWS.

ROMANIA – DANEMARCA (echipe probabile):

ROMANIA: Tatarusanu – Papp, Chiriches, D. Grigore, Rat – Pintilii, Hoban – Chipciu, Maxim, Sânmartean – Keserü. Selectioner: Anghel Iordanescu.
Accidentati: Tamas, D. Goian, V. Achim, Torje, Cr. Tanase, Rusescu, Marica, B. Stancu
DANEMARCA: Schmeichel – Kjær, Bjelland, Ankersen, Boilesen – Bech, Andersen, Kvist, Eriksen, Thomsen – Bendtner. Selectioner: Morten Olsen.
Accidentat: Agger

STADION: NATIONAL ARENA (Bucuresti)

Sursa foto: UEFA.COM