ROMANIA este CODASA in NATO! Documentul secret care dezvaluie unde am gresit!

ROMANIA nu a reusit sa indeplineasca nici macar una din conditiile militare impuse de Alianta Nord-Atlantica, de la aderarea din 2004. Un document confidential al NATO, care a ajuns in posesia jurnalistilor de la Der Spiegel arata ca niciuna dintre tarile membre nu a indeplinit toate conditiile militare ale Aliantei, dar ROMANIA nu a respectat nici macar una.

La summit-ul din Tara Galilor de acum doi ani s-a constatat ca nici macar o tara nu indeplinea cele noua conditii ale NATO si tot atunci statele membre au stabilit ca vor aloca cel putin 2% din PIB pentru aparare. Cele noua conditii ale NATO sunt tinute secrete, insa, se stie ca fiecare tara este obligata sa ofere aliantei un anumit procent din fortele sale disponibile.

CITESTE SI: SUA VOR SA INCERCUIASCA RUSIA SI SA ARATE CINE ESTE STAPAN IN REGIUNE!

Documentul citat de jurnalistii de la Der Spiegel arata ca nici macar Statele Unite ale Americii nu au indeplinit toate conditiile. Totusi, SUA, alaturi de Marea Britanie, Danemarca, Germania si Norvegia, stau cel mai bine la acest capitol. In timp ce la polul opus se afla ROMANIA si Lituania, care nu au reusit sa indeplineasca nici macar o conditie.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis tocmai a efectuat o vizita de stat in Lituania la inceputul acestei saptamani, unul dintre principalele subiecte cu omologul sau Dalia Grybauskaite fiind pozitia pe care o vor adopta la Summit-ul NATO ce va avea loc in iulie la Varsovia. Cei doi sefi de stat au anuntat ca asteapta acelasi lucru de la NATO: o “prezenta robusta” care sa descurajeze oponentii.

Revenind la topul tarilor care s-au conformat in privinta conditiilor NATO, ROMANIA si Lituania sunt intrecute de Polonia, care a bifat doua dintre criterii. Jurnalistii de la Der Spiegel mai spun ca este posibil ca la summitul de la Varsovia, din luna iulie sa fie facute publice mai multe detalii despre aceste conditii militare ale Aliantei Nord-Atlantice.

Sursa traducere: Ziare.com