Romania este foarte aproape de a gazdui un turneu WTA la Bucuresti

Romania va organiza, pana la urma, un turneu de tenis feminin la Bucuresti, acest lucru fiind foarte aproape sa fie confirmat, dupa ce bugetul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) a fost suplimentat de Guvern cu peste un milion de lei, special pentru acest lucru.

Guvernul a aprobat suplimentarea de fonduri catre MTS cu 1,1 milioane de lei, pentru plata taxei catre “Women’s Tennis Association”, in vederea organizarii in 2014 a unui turneu WTA la Bucuresti.

Acesti bani au fost alocati de Guvern din Fondul de rezerva al acestuia, in urma sedintei de miercuri a Executivului. Turneul care in 2014 va avea loc la Bucuresti va lua loc in calendarul WTA celui de la Budapesta, capitala Ungariei, acolo unde Simona Halep (foto) a triumfat in acest an.

Cea mai importanta personalitate din tenis care a facut lobby pentru acest lucru a fost chiar Simona Halep, jucatoarea romana de tenis care a avut o forma excelenta in 2013, castigand 6 turnee WTA, inclusiv Turneul Campioanelor de la Sofia, ajungand astfel pe 11 in clasamentul mondial.

Sursa foto: sportrevolution.ro