Romania – Grecia, baraj Cupa Mondiala / Scurta prezentare a nationalei elene

Romania si Grecia s-au mai intalnit de 30 de ori pana in prezent, tricolorii impunandu-se de 17 ori, 8 partide terminandu-se la egalitate, in timp ce elenii au castigat de 5 ori, golaverajul fiindu-ne favorabil 67-31. In partidele oficiale, Romania nu a pierdut niciodata in meciurile oficiale in fata Greciei.

Iata si rezultatele obtinuta de nationala elena in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia:

Adversar Acasa Deplasare

Bosnia 0-0 1-3
Letonia 1-0 2-1
Lituania 2-0 1-0
Slovacia 1-0 1-0
Liechtenstein 2-0 1-0

Echipa-tip a Greciei: Karnezis – Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas – Karagounis, Tziolis – Salpingidis, Samaras, Christodoulopoulos – Mitroglou

Rezerve: Sifakis, Tzavellas, Vyntra, Maniatis, Fetfatzidis, Ninis, Gekas

Selectioner: Fernando Santos (Portugalia, 58 de ani, pe banca nationalei Greciei are doar 4 înfrangeri in 39 de meciuri oficiale si 59 la suta procentaj de victorii).

Tehnicianul roman Anghel Iordanescu a fost selectionerul nationalei Greciei in perioada 1998-1999, in cele 7 meciuri la care a stat la conducerea echipei elene acesta inregistrand 4 victorii, 2 remize si o singura infrangere. Ultima intalnire dintre Romania si Grecia a avut loc tot intr-o luna noiembrie, a anului 2011, si tot intr-o zi de 15, scorul fiindu-ne favorabil, 3-1.

Echipa nationala a Greciei a castigat Campionatul European de fotbal in anul 2004. Din lotul largit al nationalei elene se remarca cei 10 stranieri: Karnezis (Granada), Vyntra (Levante), Torosidis (Roma), Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Kone (Bologna), Karagounis (Fulham), Christodoulopoulos (Bologna), Feftatzidis (Genoa), Tachtsidis (Catania) si Samaras (Celtic).

Sursa foto: 2012.sport.ua