ROMANIA – GRECIA: Opt suporteri romani au fost arestati la meciul de la Atena. Au primit cinci luni de inchisoare

Opt fani ai Romaniei nu au mai apucat sa urmareasca partida dintre natioanala noastra si cea a Greciei, din mansa tur a barajului pentru Campionatul Mondial, fiind arestati de politia elena.

Un numar de opt suporteri romani au ajuns in arest si apoi in fata judecatorului, care i-a condamnat in regim de urgenta si i-a condamnat la cate 5 luni de inchisoare cu suspendare dupa ce asupra lor au fost gasite materiale pirotehnice inaintea partidei Grecia – Romania.

Consulul Romaniei la Atena a cerut autoritatilor elene urgentarea procedurilor de extradare, pentru ca acestea s-ar putea intinde si cateva luni, scrie stirileprotv.ro. Cei 8 suporteri n-au mai apucat sa vada meciul, politia neeliberandu-i imediat, chiar daca judecatorul dispusese acest lucru.

„Aveau la dispozitie doua modalitati de a-i elibera. Fie ii eliberau direct in urma decizie instantei, puneau in aplicare decizia instantei, fie prin procedura expulzarii. Procedura expluzarii e una de durata, care poate dura de la 2 zile lucratoare in cel mai fericit caz pana la cateva luni”, a declarat juristul care i-a reprezentat in fata instantei, citat de Digi24.

Sursa foto: sport.ro