ROMANIA – GRECIA: Scrisoare emotionanta catre Victor Piturca

Romania-Grecia, returul pentru calificarea la Mondialul de anul viitor, este un meci capital pentru o intreaga generatie de fotbalisti si poate de suporteri. De acest lucru s-a convins si actorul Mihai Bendeac, care i-a tranmis o scrisoare emotionanta selectionerului Victor Piturca.

Mihai Bendeac crede ca romanii se pricep foarte bine la a-si uri conationali, fie ca vin din sfera politica, din sport sau chiar din arta. Niciodata, mai zice Bendeac, romanul nu are mari pretentii de la propria persoana.

Actorul indeamna intregul popor iubitor de fotbal ca in aceasta seara sa uite de pasele gresite si de preferintele tactice ale lui Piturca si sa sustina neconditionat echipa nationala:

“Avem pretentia ca echipa nationala de fotbal ”sa-si dea viata pe teren” fara sa ne intrebam daca astazi, ieri, alaltaieri, noi ”ne-am dat viata” pentru profesia pe care am imbratisat-o.

Avem pretentia ca nationala sa joace perfect dar huiduim prima pasa inapoi, primul sut pe langa.

Eu nu cred ça Torje nu-si doreste victoria. Sau Marica. Sau oricare dintre baieti.

Nu privesc cu superioritate fotbalistii, asa cum vad ca unii nu mai prididesc de vineri incoace. Cu o oarecare satisfactie chiar. Si nu incerc sa ma folosesc de acest prilej pentru a-mi face imagine desi, din transmisia postului RTV, am observat ca se poarta…

Simt nevoia acuta de a ma exprima fiindca sunt scarbit de atitudinea marsava, caterincoasa, balcanica pe care o avem fata de acesti baieti pe care dumneavoastra, mai bine sau mai rau, ii coordonati.

Spuneati ca au fost daramati psihic dupa meciul cu Grecia. Sunt convins. Si vreau ca ei sa stie un fapt indubitabil: INCA MAI SUNT ROMANI CARE II SUSTIN!

Eu am si un motiv personal. In urma cu trei luni, am filmat un scheci pe stadionul Ghencea. Acolo, am fost anuntat ca cineva vrea sa ne cunoastem. Era ALEX CHIPCIU. Un sportiv extrem de talentat, nevoit sa stea pe bara aproape un an dupa o intrare criminala a unui alt fotbalist. Nu m-am abtinut sa nu-l intreb cum se raporteaza la cel care i-a facut asta. Raspunsul lui mi-a aratat ca e un Om mai BUN decat as putea eu vreodata sa fiu. Alex a zambit, a coborat privirea si, cu un ton bland, mi-a spus: ”Mihai, eu nu cred ca a vrut…”

In incheiere, ii rog pe cei care sunt alaturi de baietii astia maine seara, sa dea un amarat de share acestei scrisori. Oricat de melodramatica ar fi ea.

Daca in partida retur cu Grecia veti face un meci mare, miercuri se va vorbi despre ”nationala Romaniei”. Daca nu, se va vorbi despre ”nationala lui Piturca”. Astia suntem…

Oricat de penibil ar suna, AM CONVINGEREA FERMA CA ROMANIA SE VA CALIFICA IN URMA UNUI MECI FABULOS!

Si, daca nu se va intampla asa, nu am nici cea mai mica rezerva in a crede, in continuare, ca oamenii astia chiar fac acolo, pe teren, tot ce e posibil. Fiindca niste jucatori precum Chiriches, Rat, Marica, Bourceanu sau Torje nu au mintit si nu vor minti vreodata fotbalul. Una e putinta, alta e dorinta. Si dorinta au cu totii! Au si putinta! Totul tine de incredere! (…) HAI ROMANIA!”, a scris Mihai Bendeac pe pagina personala de Facebook.