ROMANIA – GRECIA: Victor Piturca a dezvaluit cine va fi inlocuitorul lui Chiriches

In timp ce presa elena jubileaza dupa accidentarea lui Vlad Chiriches, selectionerul Victor Piturca a anuntat ca spera sa-l recupereze pe fundasul lui Tottenham macar pentru returul cu Grecia de la Bucuresti, desi sansele ca el sa joace sunt foarte mici. Totodata, Florin Gardos a devenit favorit la titularizare in linia defensiva  pentru barajul cu Grecia.

“Am facut pregatirile necesare in aceste zile, jucatorii au sosit, am avut o problema cu Vlad Chiriches. Din pacate s-a accidentat, se pare ca este destul de grav, in cursul zilei de astazi vom afla 100% care e starea lui. E fractura, asta e clar, iar acest tip de fractura necesita cel putin 6 zile de pauza. Vom vedea care e gravitatea si vom decide daca poate juca in al doilea meci. In rest, toti baietii convocati sunt bine medical, unii nu au jucat in acest weekend. Nu e o problema, dar asta e situatia, ne adaptam, si, chiar si fara Chiriches, sper eu ca datorita importantei acestor jocuri sa treaca peste orice problema si sa joace la cel mai inalt nivel.

Planurile le faci in momentul in care ai toti jucatorii valizi. Sigur ca intr-o mare masura, lipsa lui Chiriches sper sa nu se vada, dar fiind unul dintre cei mai valorosi jucatori din lot, lipsa lui se va face simtita. Cel care il va inlocui sper sa se ridice la nivelul lui si sa joace atat de bine pe cat ar fi facut-o Chiriches. Gardos a fost titular cu Estonia pe postul lui Chiriches. Acest lucru este un avantaj pentru el, insa ma voi decide pana la ora jocului si in functie de starea baietilor, cum ii simt la antrenament. Sunt 2 jocuri, trebuie sa fiu extrem de atent, ambele meciuri trebuie jucate la intensitate maxima”, a declarat Piturca la conferinta de presa sustinuta luni.

Sursa foto: sport.ro