ROMANIA i-a inchis spatiul aerian lui ROGOZIN: Data viitoare voi zbura cu un BOMBARDIER

Potrivit unei postari pe contul de Twitter, vicepremierul rus DMITRI ROGOZIN a anuntat ca ROMANIA a inchis SPATIUL AERIAN pentru avionul sau. ROGOZIN ameninta ca “data viitoare” va zbura la bordul unui BOMBARDIER strategic pentru a nu mai intampina astfel de probleme.

“La cererea SUA, ROMANIA si-a inchis SPATIUL AERIAN pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite, din nou,  sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160”, scrie DMITRI ROGOZIN pe Twitter.

Citeste si: ROGOZIN: Acordul de Asociere cu UE poate avea consecinte grave asupra Republicii Moldova 

Ulterior, DMITRI ROGOZIN a adaugat: “Eu plec in pofida acestei interdictii”. La cateva minute distanta, DMITRI ROGOZIN a scris pe contul de Twitter in rusa: “Asta au trimis romanii:

A0990/14 NOTAMN
Q) LRBB/QAFXX/IV/B/E/000/999 /
A) LRBB B) 1405091748 C) PERM
E) NU ESTE PERMIS SA ZBOARE IN SPATIUL AERIAN ROMAN APARATUL CARE TRANSPORTA LA BORD PERSOANE AFLATE PE LISTA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE, DECIZIA NO. 2014/145/CFSP DIN 17 MARTIE 2014, DECIZIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE NO. 2014/151/CFSP DIN 21 MARTIE 2014, REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 269/2014 DIN 17 MARTIE 2014 SI REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 284/2014 DIN 21 MARTIE 2014″.

Citeste si: UCRAINA sustine ca nu a interzis tranzitul avionului lui Dmitri Rogozin prin spatiul sau aerian 

Cel mai probabil, DMITRI ROGOZIN, trimis special al presedintelui rus, VLADIMIR PUTIN, aflat in Transnistria, incearca sa plece din republica separatista moldoveana, la o zi dupa ce a participat la parada militara organizata aici cu ocazia Zilei Victoriei.

DMITRI ROGOZIN se afla, inca din luna martie, pe lista persoanelor oficiale din Federatia Rusa care au primit o serie de INTERDICTII din partea SUA si a UE, printre acestea regasindu-se si cea legata de DEPLASARE AERIANA in tarile europene.

Sursa foto: timpul.md