ROMANIA, IN ALERTA! Planul lui PUTIN cu privire la Romania, dezvaluit de un lider separatist. VIDEO

Liderul separatistilor din estul Ucrainei, Pavel Gubarev, a declarat, intr-un interviu pentru BBC, ca va fi “multumit” atunci cand  armata sa va ajunge la granita cu Romania. 

“Bineinteles ca ma voi bucura sa nu mai aud explozii in regiune, dar voi fi cu adevarat multumit cand armata noastra ajunge pana la granita cu Romania”, a declarat Pavel Gubarev.

Presedintele Traian Basescu a facut referire, intr-o declaratie de presa sustinuta duminica seara la Palatul Cotroceni, la afirmatia lui Pavel Gubarev, pe care l-a numit “unul dintre liderii teroristilor din estul Ucrainei”. In opinia sefului statului, declaratia lui Gubarev confirma planul lui Vladimir Putin, acela de a ajunge la Dunare.

“Planul lui Vladimir Putin este sa ajunga la Dunare, desi foarte multi considera ca nu au capacitati logistice. Ieri, unul din liderii teroristilor din estul Ucrainei a afirmat ca unul dintre obiective este sa ajunga la frontiera cu Romania. Intentia este confirmata de unul care cu arma in mana afecteaza integritatea teritoriala a Ucrainei. Este un element care confirma corectitudinea deciziei noastre privind planul de contingenta“, a declarat Traian Basescu. 

Seful statului a adaugat ca “Federatia Rusa creaza instabilitate si in Marea Neagra”.

Mondo News iti recomanda si: Basescu: Romania este o tara care va fi aparata in orice scenariu ar putea fi atacata – LIVE VIDEO

In pofida armistitiului incheiat vineri, duminica dimineata au avut loc tiruri de artilerie intense in nordul Donetskului.

 

In cursul noptii, orasul Mariupol, un port strategic la Marea Azov, situat la sud de Donetsk, s-a confruntat de asemenea cu o incalcare a armistitiului, tiruri de artilerie fiind trase asupra fortelor guvernamentale. Separatistii au afirmat, in schimb, ca armata ucraineana i-a atacat cu lansatoare de rachete. O femeie a fost ucisa si alte trei persoane au fost ranite.