ROMANIA in STRADA! Proteste de amploare in marile orase din tara. Oamenii cer demisii in masa

Proteste de amploare au avut loc in mai multe orase din tara, printre care Brasov, Miercurea Ciuc, Cluj, Ploiesti, Alba, dupa drama de la clubul Colectiv. 

In Piata Sfatului din Brasov s-au adunat cateva mii de persoane, care au aceleasi scandari ca manifestantii de la Bucuresti, informeaza B1 TV. Acestia cer demisia premierului VICTOR PONTA, a vicepremierului GABRIEL OPREA. Sunt scandari si impotriva ISU si a functionarilor corupti din administratia centrala si locala. 

Protestatarii de la Brasov s-au adunat luni seara, in jurul orei 18.00 in fata Prefecturii, potrivit Agerpres. Oamenii au plecat intr-un mars prin Centrul Vechi al orasului, informeaza mytex.ro. 

Ajunsi in Piata Sfatului, protestatarii au tinut un moment de reculegere si apoi au continuat sa scandeze „Jos Coruptia”. 

CITESTE SI: Protestatarii se indreapta spre MAI. Peste 15000 de oameni scandeaza Jos PIEDONE, Jos OPREA, Jos PONTA.  UPDATE

Dupa mai bine de doua ore, protestul brasovenilor s-a incheiat fara incidente, mai arata sursa citata. 

Proteste au avut loc si la Ploiesti, unde elevi de liceu , studenti, dar si adulti s-au strans incepand cu ora 18.00 in zona centrala din Ploiesti de unde au plecat intr-un mars spre piaţa Mihai Viteazu, informeaza observatorulph.ro.

Potrivit  estimarilor jurnalistilor prahoveni, in strada ar fi iesit in jur de 1.500 de oameni. 

O actiune de solidaritate a avut loc marti seara si la Miercurea Ciuc, unde aproximativ 300 de romani si maghiari au comemorat victimele tragediei din clubul Colectiv din capitala, informeaza Agerpres. 

Batrani si tineri, romani si maghiari s-au mobilizat pe o retea de socializare si s-au adunat pe platoul din fata Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.

Ei au aprins lumanari in fata listei cu numele victimelor si a fotografiei lui Adrian Rugina, eroul care si-a pierdut viata in timp ce incerca sa-si salveze prietenii si care a fost decorat post-mortem de presedintele KLAUS IOHANNIS. 

Peste o mie de persoane, printre care si peste douazeci de preoti ortodocsi, au participat marti seara, si la Alba Iulia, la un mars al tacerii initiat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR) si Arhiepiscopia Ortodoxa, actiunea fiind precedata de o rugaciune de pomenire a victimelor incendiului produs in clubul Colectiv, oficiata in Catedrala Reintregirii.

Sursa foto: Mondo News